1749 Pasen 2020

Zo, dat is een gezellige Pasen. Een hele gezellige Pasen mag ik wel zeggen, met eerst de meubelboulevard en daarna de bollenvelden en de tijd niet nog over is hebben we gezellig in de rij gestaan op de parkeerplaats van Hornbach in Den Haag. En nergens delen ze mondkapjes uit, dat vind ik toch zo vreemd. Is het Pasen en niemand is voorbereid, terwijl je dat het hele jaar toch ziet aankomen.

Het valt mij op dat er ook genoeg andere mensen zijn, dus het is echt wel de moeite waard om de bollen open te houden. Ik lees vanmorgen in de krant dat de drukte de bollenboeren dusdanig naar het hoofd gestegen is dat ze gisteren gelijk begonnen zijn met het maaien van de bollen, koppen moet je dan zeggen. Ik weet daar niks van, heb nooit in de sector gewerkt of zo, maar die bollen zijn nog wel goed voor de verkoop denk ik, maar misschien ook wel niet en kunnen ze ze alleen nog gebruiken om volgend jaar weer te poten voor nieuwe bollenvelden, ja zo blijf je aan de gang natuurlijk. Het schijnt ook allemaal niet zoveel op te leveren en al die toeriesten die dan nog door je werk lopen om mooie foto’s te maken. Ik zou dat er hier ook niet bij kunnen hebben, maar ja, wij hebben maar één bosje staan en dat trekt toch geen volk. Zeker de laatste tijd is het heerlijk rustig.

Verder zijn we na het heerlijke paasontbijt nog even op pad geweest om de verveling te doden. Even op afstand de nieuwe badkamer van Peer bekeken en daarna gauw weer terug natuurlijk. Op zondagavond dan de onvolprezen zoombuurtpubquiz, georganiseerd door buurman Jean en nipt gewonnen door mijn vrouw en ik, wat zij echt niet zag aankomen. En op tweede paasdag nog even als mosterd na de maaltijd in de kou honderd eieren en chocoladegeld verstopt voor de kinderen, die dat ook allemaal weer even snel, of eigenlijk sneller als ik eerlijk ben en waarom ook niet, weer gevonden hebben. Tussendoor dan nog even lekker gelopen en dat was het dan, Pasen 2020, wel saai als je niet gelooft.

Ate Vegter, 14 april 2020

1749a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s