1750 Centraal vergrendeld

Ik ben even naar de garage gereden gisteren, meer uit verveling dan uit verlangen. Er stonden verschillende leuke Volvo’s waarin ik mijzelf wel zag rijden en het leek mij aardig om er in mimimaal eentje even een proefritje te maken. Om het toch tot een noodzakelijke beweging te maken – anders mag het niet toch – bedenk ik dat de centrale deurvergrendeling al een tijdje niet goed werkt zodat de deuren aan de rechterkant dicht blijven en ik dan ingestapt helemaal naar die kant moet reiken om de zaak te ontsluiten, wat op zich een goede lichaamsoefening is, maar ook vervelend als je dat elke keer moet doen.

’s Morgens heb ik nog Piep ondersteund bij het digitale lesprogramma. Nou ja, ik heb er even bijgezeten terwijl zij samen met een klasgenootje het huiswerk maakt en ik heb daarna haar huiswerk nagekeken. Dat valt overigens nog behoorlijk tegen. Ik neem je even meet naar de taaltuin anno 2020. Het gaat onder andere over gebiedende wijs. Altijd handig om die goed te beheersen. Word stil! Red de kat! Ik heb het nog nooit iemand zo horen zeggen. In voorkomende gevallen zou ik zeggen Wees stil! en Jezus, Tommy! Maar goed. Dan komen er een paar vertrouwde samenstellingen aan bod zoals chocolade-ijsje en rijstepap. De laatste opdracht vraagt woorden te bedenken als officiële en mozaïek. Officiële dat gaat nog met principiële en seriële, maar van woorden als mozaïek ken ik er maar eentje. Misschien dat ze naïef bedoelen? Als je er nog meer weet, laat het me weten. Intussen ben ik wel even toe aan wat anders, wat je steeds meer hoort de laatste tijd, dat mensen er een beetje gek van worden. Ik moet zeggen, ik heb er weinig moeite mee, maar toch.

Bij de garage aangekomen, test ik nog even de centrale deurvergrendeling. Ik probeer hem even van binnenuit. En zoals dat wel vaker gaat bij een bezoekje aan de garage, hij doet het perfect. Ik laat het maar zo en ga naar binnen voor een praatje. Even later rij ik in een mooie, blauwe V70. Hij rijdt heerlijk, het is een automaat, het voelt saai. Ik lever hem weer in en rijd opgelucht naar huis. Trouw aan mij rode liefde. Ik verstel de stoelen een beetje zo dat het toch net even anders aanvoelt en zet de radio op 4. Met de vijfde van Beet knal ik naar huis.

Ate Vegter, 15 april 2020

1750a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s