1751 Intelligente verbondenheid

Wat ik nog een van de grootste bizariteiten van dit hele coronaverhaal vind is dat het zo wereldwijd alle landen in zijn greep houdt. Je merkt dat direct wanneer je iets leest over een ver land diep in Afrika of over een stad in de midwest van de Verenigde Staten, waar je normaal gesproken alleen maar over leest wanneer er iets heel ernstigs of heel grappigs gebeurt. Nu maken ze ook iets heel ernstigs mee, daarover geen misverstand, maar ze maken precies hetzelfde mee als wij hier in Waterland! Dat geeft toch te denken. Dat geeft toch een uitzonderlijk gevoel van verbondenheid. Het woord pandemie heeft zich nog nooit zo diep ingegraven. Daarmee vergeleken lijkt de Spaanse griep van 100 jaar geleden een eenvoudig griepje, maar dat is misschien alleen omdat het zo lang geleden is.

Wat ik mooi vind is dat alle landen daar in grote lijnen ongeveer hetzelfde mee omgaan, maar dat in de details juist belangrijke verschillen zitten. Hoe blij kun je zijn dat we hier een intelligente lockdown hebben en dat we in ieder geval niet de hele dag thuis opgesloten zitten en de deur helemaal niet meer uit mogen. Je zal maar op een flatje vlak onder de brandende zon wonen, zoals ikzelf jaren geleden in Amsterdam, dat is bijna niet te harden. Gelukkig mogen we nog wel een ommetje maken, mijn stappenteller vaart er wel bij.

Al het andere nieuws beperkt zich keurig tot het hoognodige. Ik weet ook niet precies hoe dat werkt, maar de hele krant gaat net als het journaal alleen nog maar over corona. Dat is kennelijk wat er nu in de wereld gebeurt. We zijn nog nooit zo verenigd geweest als in deze wereldwijde pandemische crisis, waarin mensen een hoogwerker regelen om even op wuifbezoek bij oma te gaan en de criminaliteit daalt. Nog een weekje wachten, dan weten we hoe het verder zal gaan. Hou je veilig en hou je handen thuis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s