1754 Stil op straat

Ik zit mij voor het raam een beetje te vervelen. Het heeft geen zin om die twee hondjes van Godfried Bomans te willen zijn, want we kunnen toch niet samen spelen. Heel in de verte hoor ik… nee, nu hoor ik het al niet meer. Het is echt stil.

Aan de overkant loopt een meisje met haar hond aan de riem. Ze is in het zwart gekleed, net als haar hond. De kwispelende labradoedel loopt enthousiast voorop. Zouden dieren enig idee hebben wat er aan de hand is? Tommy vindt het wel gezellig dat wij de hele dag thuis zijn en spint dat het een lieve lust is en Micky houdt sowieso al anderhalve meter afstand. Je hoort wel meer vogels dan vroeger. Ik heb het idee dat ze dichterbij komen, nu er minder verkeer is.

Ik mis de vliegtuigstrepen. Dat waren vroeger zo de eerste beelden van de lente, dat je lekker in de tuin zit met een boter, kaas en eieren aan vliegtuigstrepen boven je hoofd, maar de stilte is ook fijn. Ik maak me wel zorgen over de economie. Dat heb ik normaal niet, maar nu met al die bedrijven die op slot gaan en al die duizenden ontslagen hou je toch je hart vast. En dan leven wij nog in een van de rijkste landen ter wereld. In het buitenland is het leed helemaal niet te overzien.

Misschien moet ik me toch niet gek laten maken en het dag voor dag nemen zoals het gaat. Je kunt door je zorgen te maken toch ook niks verbeteren. Maar laten we het samen doen. Misschien wat vaker iets te eten bestellen bij de lokale horeca en het sportschoolabonnement toch maar gewoon laten doorlopen als het kan. Ik hoef me daar nu niet af te peigeren en dat is ook wat waard is. Ik loop wel lekker elke dag een circuitje over de Vesting. Om de moed erin te houden. En zing mee met Stevie Wonder: Don’t you worry ‘bout a thing.

 

Ate, 19 april 2020

 

Stevie Wonder:

https://www.youtube.com/watch?v=vJTxzsHsako

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s