1761 De Bloemendaalserenade

We staan op het punt om weg te gaan. Een ommetje maken, weet je wel, volgens de instructies van Rutte. Ik heb mijn jas en schoenen al aan. ‘Er legt iemand aan aan onze boot,’ zegt Lief, keurig met twee keer aan. ‘Wie is het?’ ‘Ik weet het niet. O, het is Rick! Kijk nou! Het zijn Rick en Vincent!’ ‘O, maar dan is het Vleppye Auwurs! Laten we gaan kijken!’

Ik ben rijkelijk laat met dat voorstel, want Lief is al naar buiten gestormd, met Piep in haar kielzog, om te kijken wat er zich nu precies afspeelt aan het einde van onze tuin, op het water van het Bloemendaal. Vincent heeft z’n gitaar al te pakken en Rick oefent nog een roffeltje en het is duidelijk dat ze niet op de koffie komen.

Ik ren er ook heen en weer terug. Mijn telefoon! En weer heen en uitgeput zijg ik neer in de stoel die daar altijd klaarstaat voor serenades en aubades. Onmiddellijk neemt Vincent het woord: ‘Eerst maar eentje voor Laura!’ En daar beginnen ze zowaar te zingen, Zis melodie van Julien Clerc, in de rotsvaste bewerking van Vleppye Auwurs zelf en Lief lacht en straalt helemaal, want wanneer komen er nu twee zulke knappe kerels een lied voor je zingen vanaf het water? Italiaanse toestanden hier, super romantisch en lief! Wat ben je lief is ook het volgende liedje, speciaal gezongen voor Piep, die nog heel goed kan blozen en wegkruipen in papa’s armen.

Daarna een liedje voor mij en daarna nog een heleboel liedjes voor iedereen, want inmiddels hebben zich aan de waterkant al enkele toeschouwers opgesteld, keurig volgens de coronanormen in familiesetjes op minimaal anderhalve meter van elkaar, dus er is geen enkel gevaar voor besmetting, alleen de bacillen van liefde en vrolijke vriendschap vliegen ongebreideld door de ijle lucht. Ons hart wordt opgetild en er ontstaat plotseling heel veel ruimte voor alles. O, lieve Vincent en Rick, o lieve Vleppye Auwurs, dankjewel voor jullie schitterende serenade en wat hebben jullie toch een geweldig opbeurend repertoire! Ammehoela! Iedereen voelt zich hier nu helemaal toegezongen en blij. Dank, dank, dank! Kus!

 

Ate Vegter, 26 april 2020

1761a

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s