1764 Heerlijk rustig en saai

Het is woensdag en al laat op de ochtend. Vanmorgen heb ik eerst Lief naar haar werk gebracht. Ze gaat nu één dag per week naar haar werk, samen met een collega en met in achtneming van alle willemalexanderhalvemeterregels, omdat je af en toe gewoon even op je werk moet zijn om zaken te regelen. Ze gaat nog niet graag met de bus en de Volvo is goed genoeg om even heen en weer te sjezen.

Daarna wacht ik op de zoomverbinding met Anton, mijn pianoleraar. Ik heb braaf gestudeerd, maar er meldt zich niemand. Nadat ik nog maar een keer koffie heb gezet, realiseer ik mij dat het meivakantie is. Dat heb je niet zo in de gaten, wanneer Piep sinds enige tijd de hele dag thuis is, vakantie of niet. Opgelucht kan ik nu weer ademhalen, want zo braaf heb ik natuurlijk ook niet gestudeerd, het moet wel een hobby blijven.

Vervolgens stuur ik de Vegter Kroniek door, die vanmorgen om zeven uur al op de mat lag. Dat klinkt allemaal simpel, maar het is een groot bestand en daar houden die e-mailprogramma’s niet van. Maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ik denk dat ik nu wel toe ben aan een licht ontbijtje, maar Outlook meldt zich enthousiast met het nieuwste van het nieuwste: Edge, een nieuwe browser geloof ik, maar dat heb ik achteraf pas in de gaten. Ze zeggen altijd dat dat allemaal heel simpel is en vervolgens ben je ruim een uur bezig met vragen te beantwoorden en dingen te zoeken die je niet kan vinden.

Wanneer ze vragen of Edge de standaardbrowser moet worden heb ik pas in de gaten wat ik aan het doen ben en ik typ keihard NEE, want alles werkt net zo lekker op Safari, ook al mijn snelkoppelingen en zo. Wist je dat veel professionele trendsetters zoals Lief liever Google Chrome gebruiken en dat eenvoudige ouderwetse amateurs zoals ik bij voorkeur met Safari werken? Hebben ze uitgezocht. Klopt ook. Hier. Nu ben ik eindelijk klaar. Valt nog mee, want het is nog geen twaalf uur. O ja, sinds dieren ook besmet kunnen raken zit Tommy vrijwillig in lockdown. Fijne dag, blijf gezond, hou je veilig!

 

Ate, 29 april 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s