1771 Even er tussenuit

We zijn naar de kringloop in Twello geweest. Ik heb een mooi klein doosje voor mijn oortjes gekocht en Lief wat bloesjes, een chique tas van Prada en een piepklein tuinbroekje voor Piep. Het was er niet druk. De klanten werden ook hier gedoseerd door middel van winkelmandjes en die waren nog lang niet op. Het was er rustig.

Ze hadden een hele mooie boekenafdeling met een curieuze indeling: literatuur, romans en spannende boeken. Sommige schrijvers waren in meerdere categorieën te vinden en je ziet de geplaagde medewerker voor je die dit soort onmogelijke keuzes moet maken, maar zo’n mandje is voor de boeken wel weer handig.
Daarna reden we door naar Baukje en Kitty, nu we immers toch in de buurt waren was dat nauwelijks een ommetje en bovendien was het een goed idee om Piep weer op te pikken, die we daar hadden achtergelaten. Achtergelaten klinkt misschien wat cru, ze wilde graag shoppen met Baukje en had een heleboel chocola gekocht voor onze Moederdag en zo lang blijft chocola niet goed.

We hebben er heerlijk gegeten en gezellig gekletst. Er was immers genoeg gebeurd de laatste tijd en we hadden elkaar al heel lang niet gezien. We hielden wel de anderhalve meter in acht, dat was nog wel apart, maar verder was het vertrouwd als altijd.

Daarna zijn we doorgereden naar onze eigenlijke bestemming, een hotelletje in Rijssen, waar we nu zitten. Het was nog wel lastig om iets te vinden wat open is. Ook hier alles volgens de nieuwe anderhalve meter samenleving. Keurige bepijling op de grond, je loopt zo ergens waar dat helemaal niet mag en de tafels op wel vier meter afstand van elkaar. De ober zet het eten neer op een ander tafeltje, waarna hij met een megafoon roept dat het klaarstaat. Buiten doet de natuur alsof er niets aan de hand is. Alles is groen.

Ate Vegter, 6 mei 2002

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s