1775 Moederdag

Tijd en volgorde zijn twee van de belangrijkste elementen van moederdag. Het gaat er met name in de ochtend om dat alles op tijd klaar is en daarbij is de volgorde waarin iedereen wakker wordt en opstaat essentieel voor een geslaagd verloop van de gang van zaken. Zolang ik alleen wakker ben is er nog niets aan de hand maar nu is het van belang dat niet mama maar Piep de volgende is die de treden laat kraken.

Het spreekt vanzelf dat het bij Moederdag altijd draait om de spil van het gezin, die normaal de boel draaiende houdt. Zij mag nu even een dagje in de luwte en genieten van hoe mooi wij het geregeld hebben en hoe soepel alles loopt op deze zondag, waarbij ze geniet van alle cadeautjes en al het lekkers en de souplesse waarmee dat allemaal op tafel komt alsof het niets is en tegelijkertijd mag ze innerlijk en bij tijd en wijle ook hardop wel eens verzuchten dat ze wel heel blij is dat het niet elke dag Moederdag is. Dat maakt het ook zo feestelijk en dat is immers ook de kern van elke viering.

Daarnaast, en dit mag niet onderschat worden, is het belangrijk dat zoals Piep mij in de voorbereiding steunt en stimuleert met onverwachte suggesties voor cadeaus en tekeningen die al bijna in januari af zijn omdat het straks Moederdag is papa en die mij ook suggereert dat het helemaal geen gek idee is dat ik zelf ook uitkijk naar een leuk cadeautje en bloemen papa, bloemen!, dat ik haar steun in de perfecte uitvoering. Op de dag zelf is het van eminent belang dat alles wat ik zojuist noemde tot in de puntjes goed loopt, niet alleen voor de betrokken moeder, maar juist ook voor de kinderen, het kind, i.c. Piep. Dat is zo belangrijk en juist dat wordt in het algemeen zo vaak onderschat dat het begin van de dag alleen al daardoor heel gemakkelijk in een drama kan eindigen en dan heb je natuurlijk het spel op de wagen. Hier loopt alles tot nu toe nog steeds goed. Ik ben wakker en de meisjes slapen. We zullen zien hoe het zich verder ontwikkelt. Ik moet even wachten op Piep, want ook hier gaat het net als altijd en overal over samen. Samen.

Ate Vegter, 10 mei 2020

1775a

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s