1776 Intelligent van het slot

Vandaag is de eerste dag van het nieuwe normaal. Piep gaat weer naar school. Nog niet echt helemaal maar voor tweeënhalve dag per week gemiddeld. Maandag en donderdag en op woensdag om de week om precies te zijn, dus geen halve dagen, zoals sommige scholen tegen het advies in doen.

Lief gaat alleen op de woensdag weer aan het werk en werkt de andere dagen nog thuis, dus eigenlijk zit er nog geen normale dag bij, maar goed, inmiddels zijn we al een beetje aan elkaar gewend. Het belangrijkste is dat Piep weer naar school kan en haar vriendjes en vriendinnetjes weer kan zien en weer iets kan leren op een ordentelijke manier, want het thuisonderwijs is ondanks alle goede bedoelingen toch van een andere orde. Ze heeft er wel zin in en dat is leuk om te zien.

Verder ligt er momenteel in alle vroegte een vreemde man op de vloer van de bijkeuken, dus zo normaal is het überhaupt allemaal niet. O gelukkig, hij staat alweer op. Het is geen inbreker die ik zojuist in koelen bloede om zeep heb geholpen, maar wel de levensreddende monteur van Waterland Installatietechniek, die onze lekkage komt oplossen.

Het expansievat van de verwarmingsketel is stuk en daardoor lekt het overstortventiel. De hele vloer van de cv-kast was nat, waardoor wij gealarmeerd werden, maar nu is er ook hier een nieuwe normale situatie in de maak.

We hebben deze ketel net zo lang als de rode Volvo, sinds eind 2011, maar bij de Volvo hebben we nog nooit last gehad van het expansievat of het overstortventiel. Wel heeft die rooie allerlei andere reparaties gekend, maar grosso modo mogen we toch over beide niet klagen.

Het lijkt erop dat het oude expansievat niet naar buiten past, en de monteur stelt voor het vat onderin de kast te laten slapen, maar uiteindelijk is er toch voldoende ontsluiting en neemt hij het mee. Wij kunnen weer lekker stoken en zijn nu al goed voorbereid op de komende winter.

 

Ate Vegter, 11 mei 2020

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s