1781 Gekrakeel

Soms moet je even pas op de plaats maken om te kijken hoe het gaat. Nu we sinds een paar maanden een nieuwe burgemeester hebben en iedereen straks vrolijk fluitend op vakantie gaat is het misschien aardig om daar eens naar te kijken. Hoe doet-ie het? Ik ben daar eerlijke gezegd nogal gauw klaar mee, want ik vind dat-ie het heel goed doet: rustig, betrokken en bevlogen. Elegant en stijlvol wil ik daar graag aan toevoegen.

Hij laat zich de kop niet gek maken, terwijl daar toch alle aanleiding toe is gezien de tomeloze brievenschrijverij van de lokale politici. Dat zou op zich van mij wel wat minder mogen, zeker gezien de ingewikkelde problemen van de tijd waarin wij leven. Dat hoef ik toch niet uit te leggen.

Wanneer je een vraag hebt, ga je op dit moment toch niet zeuren dat je daarover echt wil overleggen? Waar heb je het dan over? Alles zoomt via de laptop tegenwoordig, onder welke natuursteen leef je? Nou ja, je mag het wel vragen natuurlijk en je hoeft ook niet gelijk met z’n allen in de hoogste boom te klimmen om je collega politicus te vertellen dat zus en zo en dit en dat! Wat is dat voor heetgebakerde onzin?

Je kunt beter een voorbeeld nemen aan onze nieuwe burgemeester die, geconfronteerd met jongeren die het leven van ouderen zuur maken, ja ook dat nog, een brief schrijft die helpt. Ik weet niet hoe hij dat doet, maar ik stel wel vast dat hij kennelijk de juiste toon te pakken heeft. Dat kun je van de hem omringende politici niet altijd zeggen.

Jongens en meisjes, hou op met elkaar de tent uit te vechten. Ga digitaal praten met elkaar. Ga doen waarvoor je gekozen bent en los de problemen van deze prachtige gemeente samen voortvarend op. Want wie is hier de lachende derde? Die is er niet! Er is alleen een huilende derde, de burger, die meewarig hoofdschuddend de krant leest en zich afvraagt, waar hebben wij dit in godsnaam aan verdiend? Fijn weekend!

 

Ate Vegter, 16 mei 2020

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s