1789 Lieve Lilly

Opeens is alles anders. Het begint op zaterdagmorgen. Ongeveer een uur nadat het besluit gevallen is, komen er drie trotse dames binnen, Piep, Lief en buurvrouw Tien, samen met Lilly, onze nieuwe poes, ons nieuwe, lieve, snoezige, nieuwsgierige, beweeglijke, speelse, hongerige, slaperige, alerte, adorabele, vertederende, aanhalige, wegspringerige, lieve, kleine, lieve, lieve, lieve poesje.

De dames zijn niet rond haar weg te slaan en een ding is zeker, Lilly zal in de komende tijd geen gebrek aan aandacht hebben. Ze zal overstelpt worden door lieve mensen die met haar willen spelen en haar op schoot willen, die haar water en brokjes geven en die kijken hoe ze de bak gebruikt.

Opeens krijgt het leven een nieuwe impuls. Ze is klein, maar haar impact is groot, een soort Piet Hein in een kattenvelletje. Ze is bijna zwart, zeg maar gebroken donkerbruin met rode vlekken links op haar snuit en rechts op haar achterflank, alsof ze bij het inkleuren met een tang werd vastgehouden. En zo schattig, vier witte pootjes.

Tommy komt binnen. Hij weet nog van niks. Hij loopt naar z’n bakje, vlak bij de deur met het glas naar de woonkamer. Nu heeft hij haar gezien. Zijn staart wordt dik en hij volgt de bewegingen van Lilly als een meester TomTommy. Elke locatie wordt doorgegeven aan de staart die dikker wordt naarmate Lilly dichterbij komt. Dan heeft Lilly hem ook gezien en met twee ieniemieniepootjes gaat ze tegen de deur op staan. Ze kijken elkaar aan door het glas. Lilly blaast. Tommy houdt zich gedeisd en keert zich dan af. Hij eet twee brokjes en kijkt dan weer door het glas. Hij miauwt wat. Zie je niet dat ik naar binnen wil? Dat het mijn huis is? Wat is hier aan de hand? Dan laat hij het los en slentert naar de keuken en naar buiten. Hier is een langdurige kennismaking in de maak. Piep komt elke nieuwe stap, elke ontwikkeling die Lilly doormaakt enthousiast vertellen, opdat wij er niets van zullen missen, maar precies weten hoe het nu met onze lieve, kleine Lilly  gaat.

 

Ate Vegter, 24 mei 2020

 

Pictures of Lilly :

https://www.youtube.com/watch?v=pZ3iqiKhjc4

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s