1793 Poeslief

Het is zaterdag. Het is nog vroeg. De dag begint met koffie en krant. Lief leest de bijlage van die andere krant. Haar telefoon trilt zachtjes. Ze pakt hem op en kijkt op het scherm. Haar gezicht begint langzaam te stralen, alsof de zonwering wordt opgetrokken. Haar ogen worden groter. Daar zoemt de telefoon opnieuw.

Ze kijkt even en schuift hem dan naar mij. Ik zie een allerliefst jong poesje. ‘Wil je dit poesje?’ lees ik. ‘Ze moet weg. Zullen we even gaan kijken? Over een half uurtje?’ Er is duidelijk haast bij. Ik geef de telefoon terug. ‘Negen weken,’ zucht Lief. ‘Zullen we het doen?’ Ik brom een onduidelijk antwoord. Geen ja, geen nee, geen bezwaar en geen enthousiasme, precies zoals ik me voel. Ik weet het niet. Zo’n poesje is een paar maanden lief en dan heb je er gewoon twee, want we hebben er al een, Tommy. Wat zal die ervan zeggen? Miauw. Kan ik eigenlijk wel ja zeggen? Het lijkt mij ook wel leuk en het zal wel goed gaan, toch?

Ik voel dat het uiteindelijk ja wordt, maar hou mij nog even in. Lief kijkt mij verleidelijk aan. Er is nu nog maar weinig nodig om meegaand te worden. Ze kent mijn zwakke plekken beter dan ikzelf. ‘Denk je wel dat het goed gaat met Tommy?’ vraag ik als een laatste volslagen ongeloofwaardige tegenzet. ‘Tuurlijk, we laten ze heel rustig aan elkaar wennen.’ ‘En dan doen we ook een andere auto.’ zegt Piep nu, die intussen beneden is gekomen en het liefste poesje ooit net heeft bekeken. Ik kijk naar Lief. Ze lacht. ‘Ga maar even kijken,’ zeg ik.

Het pleit is beslecht. Even later is ze weg, samen met Piep. Na een half uurtje komen de allerliefste foto’s van Lilly binnen, want zo heet ze. ‘Doe maar,’ app ik, maar ik weet niet of ik zo snel wel een andere auto wil. Ik voel opeens een sterke band met mijn mooie, rooie Volvo 240.

Ate Vegter, 28 mei 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s