1795 Stemmen

Zondag ga ik even een patatje halen bij de Dolfijn. Dat kan weer tegenwoordig. Ik zet mijn fiets neer en beng, daar stoot ik tegen een fietsenrekje dat daar van gemeentewege geplaatst is. Mijn sleutelbos vliegt door de lucht terwijl die toch aan mijn fiets moet blijven zitten. Ik neem onthutst de schade op. Mijn fietssleutel en mijn autosleutel zijn afgebroken! Waarom zet de gemeente die hekjes verkeerd neer?! Als ze twee centimeter naar rechts staan gebeurt er niks. Of iets naar links, dan kan tegenwoordig ook.

Gelukkig is het slot nog open en even later fiets ik met de patat, een frikandel speciaal, een kroket en een kaassoufflé naar huis. Troosteten. Maandag wil ik mijn fiets naar Ber Koning brengen, maar die is op die dag gesloten. Mogen van de gemeente niet zeven dagen per week open zijn. Nu moet ik door die gemeenteregels nog een dag wachten.

Vanavond gaat de gemeente stemmen over de vraag of de oude milieustraat weer open kan. Dat gaan ze natuurlijk niet doen. Ze gaan tegenstemmen en daarna over tot de orde van de dag. Of heel misschien gaan ze wel voorstemmen en daarna weer over tot de orde van de dag, alsof dan alles is opgelost. Ik zou zeggen, ga effen niet stemmen voor of tegen, maar ga es met elkaar praten: wat is hier aan de hand, wat willen die burgers eigenlijk van ons, kunnen we niet iets doen om de burgers van dit arme Waterland tegemoet te komen? Kunnen we het grofvuil niet gewoon ophalen zonder dat ze het hoeven aan te melden? Laten we het doen. Als iedereen aan het opruimen is, laten we ze dan helpen.

Ik denk niet dat ze dat zullen doen. Sterker nog. Op het moment dat je dit leest is vanavond al voorbij en hebben ze het niet gedaan. Het maakt mij niet zoveel uit of ze voor of tegen zijn, maar een klein beetje meer belangstelling voor de burger in plaats van dat eindeloze onderlinge gehakketak met elkaar, dat zou toch prettig zijn. Ga ik straks lekker mijn fiets ophalen.

 

Ate Vegter, 30 mei 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s