1796 Logeren in Den Bosch

Ik ging naar de stad en zette mijn fiets tegen een laag muurtje. In de diepte wenkten twee vriendelijke, oudere dames. Ze keken door een dakvenster van een laag gebouw naar boven. Ik wist dat daar een jeugdherberg was, maar dat de leeftijden inmiddels zo waren opgelopen – de tijd vliegt. Ik kroop door een vierkant luik naar binnen en ging via een wankel laddertje naar beneden. Het laddertje stond op een trap. Daar aangekomen draaide ik mij om en liep ik verder.

Ik kwam in een feestelijke bende terecht, waar ze een spel aan het spelen waren met vragen en dansen. Het voelde naakt als het leven zelf. Ik kreeg ook een vraag en na mijn antwoord moest ik naar een groepje waar iemand uitlegde hoe je op een krukje met ongelijke pootjes moet zitten. Hij was een geboren verteller en gezelligheid vrat de tijd op. Ik bedacht dat Lief nu toch wel ongerust zou worden en zich zou afvragen waar ik bleef. Ik voelde mij schuldig over zoveel plezier en klom terug de trap op. Het laddertje was weg. Ik klom hangend aan het luik naar boven. Op dat moment parkeerde er een touringcar vlak voor de uitgang. Ik zag de achterwielen langzaam mijn weg blokkeren. Nu kon ik er niet meer uit. Ik werd wakker.

Gisteren was een heerlijke, zoet zomerse zaterdag. We brachten Piep naar Den Bosch, waar ze bij Lotje zou logeren. We werden hartelijk ontvangen door Geesje en Lotje en Boogie, een lieve, aanhalige, anti-allergene labradoedel ter grootte van een zwart schaap. Het was gezellig om even in de tuin te zitten en daarna lieten we Piep aan haar Lotje over.

Wij gingen nog even de stad in. Ik zette de Volvo in de parkeergarage in het centrum. In de diepte zwaaiden twee vriendelijke, oudere dames, maar ik liep stug door. Den Bosch is een leuke, gezellige stad maar het voelde veel te druk. Gele pijlen gaven de looprichting aan, maar ons gemak was in de Volvo achtergebleven. We kochten snel twee korte broeken met korting en gingen weer terug. Mooi dat er aan de zuidkant van het centrum, bij de Zuidwal, aan de overkant niets gebouwd is, zodat het centrum daar grenst aan de weilanden, net als bij oud-Monnickendam aan de westzijde.

 

Ate Vegter, 31 mei 2020

1796a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s