1797 Tweede Pinksteren

Ik vind het wel lekker, zo’n dag helemaal niks. We hebben ook geen afspraken vandaag, dat maakt het nog aangenamer. Vroeger was de Tweede Pinksterdag voor familiebezoek. Nog vroeger had je maar één dag voor kerst, Pasen en Pinksteren, maar omdat iedereen op familiebezoek ging heeft de kerk er een tweede dag aangeplakt: eerste dag naar de kerk, tweede dag naar je oma, dat was de deal.

Nu is het met kerst meer eerste dag naar je familie, tweede dag naar je schoonfamilie. Naar de kerk kun je dan op kerstavond. Met Pasen en Pinksteren ga je dan naar de meubelboulevard. Goed geregeld voor iedereen. Vandaag zou bijvoorbeeld een uitgelezen dag zijn om even naar Ikea te gaan. We willen graag een nieuwe tuintafel en nog twee stoelen erbij, zodat we buiten aan tafel kunnen eten en hoog en laag kunnen zitten. Lief heeft een plattegrond gemaakt voor de nieuwe indeling op het terras, dus dat komt helemaal goed.

Maar gelukkig is het vandaag geen doen om naar Ikea te gaan. Het is er nog veel te druk en bovendien weet je maar nooit wat je daar op je handen moet smeren, dus we kijken het nog even aan. Ik doe dat soort dingen tegenwoordig het liefst alleen op een werkdag, dat gaat het snelst, maar dat klinkt wat onvriendelijk en het is samen wel gezelliger en bovendien is snelheid maar een zeer beperkt voordeel, zo niet een nadeel, want je ziet als man toch al weinig van je omgeving, zeker als je op één aankoop gefocust bent. Graag laat ik mij daarom meevoeren door de creativiteit en de nieuwe ideeën die het leven aan mijn geliefde schenkt en niet alleen in de Ikea.

Maar goed, niks is veel beter op een dag als vandaag. Het valt nog helemaal niet mee om niks te doen, want voor je het weet denk je dat je dan mooi even tijd hebt voor dit of dat en dan is het alweer gedaan en kun je helemaal opnieuw beginnen, terwijl werkelijk bewust niets doen voor mij een van de zeven ultieme zijnsstaten is. Probeer het maar even uit. Of je probeert ergens te reserveren, dat kan natuurlijk ook. Fijne dag.

 

Ate Vegter, 1 juni 2020

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s