1802 Eindelijk!

We zitten op het terras van De Koperen Vis op de mooiste dag van het jaar. Gisteren was het te warm en morgen is het alweer een stuk frisser. Ook wel lekker, maar te koud om buiten te zitten. Vandaag is de dag. We zitten pal aan de haven van ons gemoedelijke Monnickendam.

Het terras zit vol en niet vol. Bijna alle stoelen zijn bezet maar er staan een stuk minder tafeltjes dan vroeger. We hebben nu echt de ruimte. Dat is fijn, want zo worden we niet afgeleid door de gesprekken om ons heen en kunnen we rustig de kaart bekijken. De kaart? Waar is de kaart? O, ik moet de QR-code scannen, dan krijg ik het menu op mijn telefoon. O, o, o, wat een moderne tijd, maar het werkt perfect. Of we alvast wat willen drinken? Dat klinkt vertrouwd.

Piep bestelt een Fanta en ik koffie met een glaasje water. Ik geef haar mijn telefoon. Ze kiest twee kroketten met brood, maar of ze dan de mosterd en de salade niet hoeft op te eten. Ze heeft vanmorgen haar rekentoets heel goed gemaakt, dus dat verdient een beloning. Ik kies voor een steak tartaar, verbaasd dat dat hier geserveerd wordt, want ik ken het alleen vanuit Frankrijk.

Even later wordt alles gebracht. Bij de steak tartaar een kwarteleitje. Ik giet het er overheen. We genieten echt van deze heerlijk lunch – ik heb nog nooit zo lekker gegeten – en nemen de verdere dag door. Hoe laat gaan we mama ophalen? Gaan we nog zwemmen vanmiddag? Het lijkt wel vakantie. Jammer dat Piep volgende week alweer alle dagen naar school mag. Dan wordt het leven weer een stukje normaler en ben ik weer gewoon met pensioen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Het is fijn om te zien dat ook iedereen om ons heen zo zichtbaar geniet van het openbare leven dat stap voor stap weer op gang begint te komen. En vergeet het niet: zaterdag en zondag is het Speeltorenmuseum weer open! Van 12 tot 16 uur. Ja, kun je doen.

 

Ate Vegter, 6 juni 2020

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s