1804 Maandag wasdag

Er zijn mensen zo dol op de maandag dat ze er gaan werken. Tot Maandag heet dat bedrijf. Ik zou daar nooit willen werken, zoals ik überhaupt nergens meer zou willen werken, tenzij het volledig aan mijn nog nader te formuleren bizarre wensen zou voldoen.

Liever ga ik naar het ziekenhuis. Ik ben daar vanmorgen al om kwart voor acht. Ze vragen bij de ingang of je nog klachten aan de luchtwegen hebt, ze meten je temperatuur en je moet je handen desinfecteren en dan mag je naar binnen. Je hoeft niet van tevoren te reserveren. Ik heb wel een afspraak, om bloed te laten prikken. Deze keer tref ik iemand die heel goed kan prikken en tussendoor ook nog belangstellend anderen advies geeft.

Daarna moet ik even wachten, maar ik heb de biografie van Henriëtte van Eyk van Aukje Holtrop bij me en vermaak mij zeer met alle verschrikkelijke relatieperikelen tussen Jet van Eyk en de man die haar man niet wil zijn maar haar wel jaren aan het lijntje houdt zonder dat zijn manuscripten uittikkende ‘huishoudster’ Ans het mag weten, Simon Vestdijk is de naam. Een heerlijk boek.

Dan moet ik mij wegen en de bloeddruk en zuurstofverzadiging van het bloed laten meten. Ik heb een uitgebreid gesprek met verpleegkundig specialist Anoushka over de verdere behandeling en mijn mogelijke deelname aan een onderzoek naar de werking van nieuwe medicijnen. Daarna het gesprek met oncoloog Vincent. Ik ben nu al zo vertrouwd in het Antoni van Leeuwenhoek, dat de voornamen in beeld komen.

Ik ga weer naar huis. De ochtend is voorbij. Ik rij nog even langs de apotheek, maar tevergeefs, want ze mogen daar geen recepten op papier aannemen. Ik vrees het ergste voor onze gezondheidszorg wanneer er zelfs bij de apotheek nog idioten rondlopen die denken dat je door een aangereikt recept besmet kan raken. Ze hebben daar echt een wissel van Dissel gemist. Als ze ook maar iets kunnen bedenken om medicijnen duurder te maken zullen ze het niet laten. Gelukkig kan ik de medicijnen wel gewoon zelf ophalen. Besmetting mijn kant op geeft niks. Ik heb de rest van de middag om bij te komen, maar die heb ik ook echt wel nodig. De zon waait deze kant op. Het wordt lekker weer. Fijne dag.

Ate Vegter, 8 mei 2020

1804a

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s