1807 De weg kwijt

Het zou mij niet mogen verbazen, maar ik heb soms moeite met de voortschrijdende techniek. Je wil alles wel begrijpen en volgen maar dat is toch een illusie. Een klein voorbeeld. Misschien herken je het.

Ik heb een nieuwe telefoon, een IPhone XR geloof ik, maar dat weet ik niet helemaal zeker. In ieder geval is hij oranje en opent hij niet met mijn vingerafdruk, maar met mijn gezicht – als hij mij herkent. Ik moet er altijd een beetje netjes uitzien. In kamerjas of pyjama, met ongekamde haren en ook zonder bril, dat vindt-ie maar niks. Nu heb ik begrepen dat hij mij steeds beter leert kennen en op den duur net als iedereen ook mijn slordige kanten zal weten te waarderen.

Maar dat is alleen nog maar het begin. Hij moet ook kennismaken met mijn TomTom. Die is juist het tegenovergestelde van mijzelf, namelijk heel nauwkeurig en precies. Ze moeten samen het verkeer voor mij analyseren zodat ik de weg niet kwijtraak, maar die samenwerking is nog lang niet optimaal. Ik kan al wel handsfree bellen, maar Traffic is nog onvindbaar zodat ze nog geen idee hebben waar ik ben. Ik heb geprobeerd dat op te lossen, maar kom daarbij in een golf van depressie terecht. En je kunt tegenwoordig ook geen klantenservice meer bellen. Wilt u contact? Kijk bij de meest gestelde vragen… dat zijn echt heftige opmerkingen voor mijn Anger Management Team.

Ik weet maar één oplossing. Ik gooi alles eraf en begin opnieuw. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ik heb het probleem wel op Twitter gemeld bij TomTom, want dat schijnt nog wel eens te werken. Na een dag krijg ik een tweetje van Niki dat ze momenteel helaas niet telefonisch bereikbaar zijn – daar weet ik alles van – en of ik even een DM wil sturen dan helpt ze me graag verder. Dat is een beetje laat, want alles werkt inmiddels weer prima, maar het is ook wel heel vriendelijk en ik stuur haar een bedankje terug met de hartelijke groeten.

 

Ate Vegter, 11 juni 2020

 

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s