1808 Buiten eten

Ik was de hele ochtend al bezig geweest met het Speeltorenmuseum en ’s middags zal er dan wat meer speelsheid in de dag komen, want dan komt onze nieuwe tuintafel. Toch voel ik me enigszins ongerust, want we zouden een e-mailtje krijgen van PostNL en ik heb nog niets gezien.

Ik pak de orderbevestiging erbij en lees: Uw bestelling wordt door PostNL op dinsdag 9 jun 2020 bezorgd. Aha, dat klopt. Voor leveringen via de pakketservice is de bezorgdatum indicatief. Ja, het zal de pakketservice niet zijn. ‘Lees verder in de bijlage Snel bezorgd’. Zo snel ben ik niet bezorgd, maar fijn dat er een bijlage is.

Dan gaat de telefoon. Het is Marcel, de aardige verkoper die mij aan mijn vader doet denken, ja, het bankje is niet meer leverbaar en of ik dan de tafel nog wel wil. Een hele goede vraag en ik besluit de tafel ook zonder bankje te willen. Het bedrag van het bankje zal hij dan overmaken. Dat is goed geregeld, maar even later belt hij nog een keer, dat ze nog wel een bankje in de winkel hebben staan, maar dat moeten we dan wel ophalen. Dat is geen probleem en we spreken af dat we dat donderdag ophalen en dat dan donderdag ook de tafel gebracht wordt; geen woord over indicatief en ik hou wijselijk mijn mond.

Zo komt donderdag alles goed en halen we ’s morgens het bankje op terwijl in de loop van de middag een hele grote doos de steeg in komt zeilen met daarin de tafel en haar vier poten. We pakken uit en schroeven alles in elkaar. Lief puzzelt wat met de juiste plek en dan staat alles opeens precies zoals het moet staan. We hebben een heerlijke plek erbij om te eten en de krant te lezen met ruimte voor twee gezinnen met kinderen. Het zou mooi zijn als het nu vandaag een beetje lekker weer wordt, maar dat lijkt allemaal goed te komen. Lang leve de lente! Fijne dag!

 

Ate Vegter, 12 juni 2020

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s