1812 Lekker de tijd nemen

Ik ga even winkelen in Noord. Ik neem Piep mee voor de gezelligheid. De vorige keer was ik er al om kwart over negen, maar dat was toch iets te vroeg. Ze beginnen daar pas om tien uur. Nu is de krant uit en de koffie op en het nieuws van elf uur klinkt op Radio 538 terwijl we naar de ring glijden. Dan schiet het opeens door mij heen dat het maandag is en dat ze dan nog later beginnen! Pas om 12 uur! Wat een sukkel ben ik toch. Tijd is fijn, maar je moet het niet zomaar cadeau krijgen.

Ik parkeer de Volvo op de Slufter en we slenteren naar het plein. Het is er doods en verlaten. Wel klinkt er zachte achtergrondmuzak zodat ook de stilte verloren gaat. Ik stel voor ergens een kopje koffie te gaan drinken om de tijd te doden met een taartje. De Hema is gelukkig al open. We kopen wat kleurige potloden en pennen en dan gaan we koffiedrinken. Nu wordt het pas echt gezellig. Wat een geluk dat de Hema net gered is, ondanks de spelfouten die ik om mij heen zie. Gaat het echt zo slecht met het onderwijs?

Even later gaan we winkelen. Eerst even langs Van Haren, waar Piep een paar mooie Fila’s uitzoekt en dan gaan we naar de WE voor een spijkerbroek. Ik heb in mei bij de WE in Den Bosch een korte spijkerbroek gekocht en die zit zo lekker dat ik nu precies dezelfde wil in het lang. Dat moet kunnen. Ik zie ze al liggen, allemaal kleine maatjes en precies ééntje in mijn maat. Ik pas hem en ga afrekenen. Heeft u hier een account? Ik meende in Den Bosch nog van niet maar weet nu wel beter. Ik zit in het systeem.

Kevin, zegt de verkoopster, ze noemt een emailadres. Nee, wij zijn niet Kevin, toch Piep? Ik vind het eigenlijk wel een leuke naam en laat het verder zitten. Proef de naam nog even op mijn lippen. Kevin, dat voelt wel wat jonger, toch? Piep trekt haar schouders op en stoot mij met donkere ogen aan. Doe niet zo gek papa, zegt haar hele houding. Ik laat het bedrag van mijn telefoon in de kassa glijden en tevreden rijden we even later weer naar huis, waar we onze aankopen trots aan mama laten zien.

Ate Vegter, 16 juni 2020

 

1812a

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s