1815 Zomaar door de grote stad

Het is een mooie dag en of ik met Lief even een paar foto’s wil maken in de grote stad? Nou ja, Lief maakt de foto’s en ik ben haar chauffeur, dat is het idee. We vertrekken in alle vroegte, Lief met een camera en ik in korte broek. Het is een prachtige dag, nietwaar? De foto’s van de fotowedstrijd van Lief haar werk staan door de hele stad verspreid op abri’s en mupi’s: Selection Of Dutch Photography. Het is een aardige zoektocht, maar we hebben alle coördinaten en adressen bij de hand.

De eerste is gelijk raak, maar de tweede staat op het kruispunt van de Baarsjesweg en de Admiraal de Ruyterweg (zeeheld uit vroeger tijden, tegenwoordig in opspraak geraakt door actuele discussie over de geschiedenis van ons volk). Nu ben ik toevallig een beetje bekend in de buurt van de Baarsjes, want ik heb daar jarenlang voor gewerkt en op dat kruispunt ben ik ook meerdere keren geweest met de rode Volvo, in ieder geval vaak genoeg om te weten dat dat kruispunt helemaal niet bestaat. Daarin is het wel een uitzonderlijk punt. Het is het enige kruispunt in Nederland durf ik wel te zeggen, waar de wegen elkaar niet kruisen. Bovendien hangt er ook geen foto van de wedstrijd op de betreffende abri, dus het is allemaal nog niet zo gemakkelijk, dat je dat weet. Gelukkig keert het tij daarna vrij snel en sporen we in razende vaart heel veel foto’s op die allemaal keurig door Lief worden vastgelegd.

Dan is het tijd voor de lunch. We eten scrambled eggs met een kopje koffie en een glas water erbij bij Lokaal van de Stad op de kruising Heemstedestraat Westlandgracht. Alles gebeurt vandaag op een kruising. Het is een heerlijke lunch met stukjes bacon en toast en daarna gaan we weer verder. Nog een paar en dan is het klaar. We doen dat vanzelfsprekend nooit, zo maar een beetje kriskras door Amsterdam rijden, maar nu wel, omdat het eventjes moet. Maar het is eigenlijk wel aardig om te doen en ook al weet ik dat ik het never nooit zomaar zal doen, blijft er toch iets knagen: misschien is het toch leuk om het een keer te doen zonder noodzaak. Maar zo zit het leven niet in elkaar.

Ate Vegter, 19 juni 2020

https://www.dupho.nl/so-award/selection-of-2020

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s