1833 Altijd maar naar school – 3

De laatste paar jaar voor mijn pensioen zit ik nog op een Leergang EU Ambassadeur in Brussel en ik doe een opleiding Management voor 1 Amsterdam. Mijn collega’s klagen steen en been dat ze het daarvoor allemaal veel te druk hebben, maar ik heb me, het advies van mijn broer indachtig, al lang aangemeld wanneer het ter sprake komt, want zo druk heb ik het helemaal niet en ik zou het ook iedereen aanraden. Krijg je op je werk de kans om een opleiding te doen, altijd doen! Zorg dat je zo lang mogelijk op school zit.

Ook nu ik met pensioen ben zit ik nog graag op school, ik doe pianoles bij Anton en ik ga ook weer schrijflessen volgen. Het is altijd fijn om iets te leren en zo heb ik er altijd van alles naast gedaan: ik heb een Diploma Bijbels Onderwijs gehaald, wat betekent dat ik officieel godsdienstlessen mag geven, is dat niet grappig, verder een diploma Positief Denken van de Spirituele Academie van de Gemeentepolitie Amsterdam, heel belangrijk, een Reiki Certificaat en een Certificaat Egyptian Healing met de universele zegen van het Holistisch Centrum Vlissingen, een Verkeersdiploma om verkeerslessen te mogen geven, een managementcertificaat Startbaan Midden- en Kleinbedrijf van de Universiteit van Amsterdam, een NGPR A-diploma, de training Communicatie Vaardigheden van het Centrum voor Tantra, de Manager van Morgen, de Management Leergang Amsterdam MLA, De dagtraining Zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Mr Stephen R. Covey himself in de Jaarbeurs in Utrecht, Leiding geven zonder macht, Duurzaam leiding geven van het BMC enzovoort enzovoort enzovoort.

Het houdt gewoon niet op en dan heb ik het nog niet over de schrijfcursussen bij de Schrijversvakschool Amsterdam. Ik ga zo morgen weer beginnen. Dus dat je het weet: geniet van het leven, maar wel bij de les blijven. Dat is altijd goed. Nou ja, eigenlijk maakt het geen bal uit zolang je maar in de klas blijft zitten en niet zelf voor de klas gaat staan want daar komt alleen maar ellende van. Het leven is niet om anderen de les te lezen, maar om zelf zoveel mogelijk te leren, want zodra je denkt dat je het weet is het leerproces voorbij.

 

Ate Vegter, 7 juli 2020

 

lees verder op www.atevegter.wordpress.com

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s