1837 In memoriam Micky Mars- Vegter

Gisteren is konijn Micky overleden. Acht jaar oud en nog altijd jong. Jan heeft hem gevonden achter de typemachine, een van zijn favoriete plekjes, waar hij zich graag schuilhield voor de poezen of een dutje deed. Vermoedelijk is hij in alle rust in zijn slaap overleden. Piep was in tranen toen ze het slechte nieuws hoorde en ook wij zijn er verdrietig van, al zagen we het al wel een beetje aankomen.

Een paar weken geleden waren we nog met hem bij de dierenarts in verband met looproos, kale plekjes in de vacht. Hij bleek ook staar te hebben en moest eigenlijk even langs Bril & Lens, maar de dierenarts complimenteerde ons dat we zo goed voor hem hadden gezorgd, want veel konijnen worden niet veel ouder dan een jaar of vier, vijf en hebben dan altijd in een konijnenhok gezeten. Micky heeft altijd alle ruimte gekregen, zowel binnen als buiten. Hij wist heel goed hoe het luikje werkte en kon goed met de poezen opschieten. In verband met het coronavirus wordt hij vanmiddag in kleine kring in de tuin begraven.

Micky is de laatste van onze vier konijnen. Jeroen was de eerste, die kwam in 2005 bij ons. We kochten hem bij Ranzijn in Heerhugowaard. Juliette kwam erbij toen we al op het Niesenoort woonden. Zij kwam van dierenwinkel Beesje aan het Noordeinde. Toen ze allebei dood waren kwamen Micky en Stevie, een broer en zusje uit hetzelfde nest. Het meisje waar we ze van overnamen vond Micky lelijk vanwege zijn lange manen, maar wij vonden dat juist leuk. Stevie is vernoemd naar Stevie Wonder omdat hij zo zwart was en Micky is vernoemd naar Mick Jagger, vanwege dat lange haar en omdat hij heel goed kon zingen, al hebben we dat overdag nooit gehoord, alleen ’s avonds wanneer wij in bed lagen dan hoorden we hem wel eens oefenen bij de piano. Soms jankte Tommy een stukje mee.

Nu is het konijnentijdperk voorbij. Er komt geen nieuw konijn. We houden het bij Tommy en Lilly, onze twee poezen. Wanneer Micky een tijdje heeft gerust in vrede, mag zijn schedeltje bij dat van Stevie in de kleine vitrine.

 

Ate Vegter, 11 juli 2020

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s