1838 Waterland, wat wil je?

Het mag hier dan wel Waterland heten, maar het is wel zeker dat er elders in Nederland minstens zoveel water valt als hier. Dat kun je onderzoeken maar we maken het nu mee in Overijssel. De regenmeter raakt totaal overstuur van alle neerslag en wij worden er ook neerslachtig van. We zitten op een prachtige, maar verwaterende camping vlakbij Ommen, maar bij slecht weer wil je naar de grote stad en Zwolle is een van de mooiste grote steden van het midden Oosten. Je kunt er met inachtneming van de Coronaregels en de sturende pijlen op het historische plaveisel gezellig en veilig shoppen. Er zijn mooie winkels en fijne terrasjes, zeg maar net Monnickendam, maar dan iets groter.

Nu valt mij wel op dat er hier en daar net als in Monnickendam een pand leegstaat, niet echt veel maar af en toe. Op de sinds 1 januari leegstaande winkel van Hudson’s Bay hangt een aanmoediging voor de gemeente: Leegstand? Zwolle doe iets! Zowaar spoort hier de burger de gemeente aan in actie te komen. Gewoon op straat! Dat kan dus wel! En in Ommen spoort de gemeente de burger aan om lokaal in actie te komen voor het welzijn van de gemeente. Ommen doe(t) wat terug. Koop lekker lokaal!

Wij gaan dan ook nog maar even shoppen in Ommen, ook al komen we niet veel verder dan de Jumbo en Tante Pos, maar het is wel een heel goed idee zo positief met elkaar om te gaan: Bij het Galgeriet een mooi bord met de aanmoediging: Monnickendam mag mooier, maar wel een beetje snel! En bij de leegstaande milieustraat een vraagteken: Waterland, wat wil je? Want niet alleen de gemeenteraad is verdeeld over de komst van een nieuwe milieustraat naar Monnickendam, ook de bevolking zit niet op een lijn. Dat hoeft ook niet, maar juist daarom is duidelijkheid zo fijn. Kortom: Bouw snel en lokaal, een woning voor ons allemaal! Laat je niet hinderen, het is voor onze kinderen! Wat het ook wordt, samen naar de stort!

 

Ate Vegter, 12 juli 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s