1841 Een nieuw record

Ik heb een nieuw record op mijn iPhone stappenteller. Even een aanloopje. Wanneer ik nog werk zit ik meestal tussen de vier- en de vijfduizend stappen per dag. Dat keldert omlaag naar 2500 stappen wanneer ik met pensioen ga, nu alweer tien maanden geleden. Dan ga rondjes Vesting lopen met als doel meer te lopen dan vorig jaar dus 5000 stappen minio. Als je dat doet kom je door allerlei beuzelarijen vaak nog wat hoger uit. Zo heb ik vandaag nog niks gedaan en zit ik toch al op 32 stappen.

Wat is er gebeurd dat we gisteren zoveel gelopen hebben? Het zal immers een regendag worden en is dus geen weer om naar het strand te gaan. Bovendien zijn we allemaal al verbrand dus een dagje huidrust zal goed zijn voor iedereen. ’s Morgens doen we dan ook alleen wat boodschappen en koffie. In de middag blijkt de regenverwachting verwaaid te zijn en gaan we met z’n allen, wij zijn hier met drie gezinnen, zes volwassenen en zeven kinderen, over het strand naar de Kattendel.

De Afgang Kattendel is een gebied tussen Bloemendaal en IJmuiden waar ze op verschillende plekken de duinen doorstoken hebben, zodat bij springtij het zeewater de duinen instroomt. Omdat het lage duin daar niet beplant is steekt het ook fietspaden over, lees ik op een bordje. Het is een mooie wandeling en de kinderen kunnen flink klimmen op de steile duinhellingen.

Daarna zijn we doorgelopen naar het geheel vernieuwde Parnassia, waar ik nog vage herinneringen aan heb en waarover mijn broer onmiddellijk uit de familiearchieven meldt dat we daar in 1959 met ons gezin ook geweest zijn. Hij stuurt een fotootje uit zijn dagboek met een korte notitie van die dag. Hoe lief! Ik was toen zes jaar en liep al zonder stappenteller. We zijn nog even bij het uitzichtpunt geweest en lopen vervolgens terug door de duinen. Om het geheel af te sluiten hebben we samen geborreld en pizza gegeten en dan is de dag voorbij, 15.594 stappen geteld. Mooie dag, met toch nog aardig wat zon.

Ate Vegter, 15 juli 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s