1842 Donald Trump

Je mag het misschien niet zeggen, maar ik heb sterk de indruk dat Donald Trump, vijfenveertigste president van de Verenigde Staten, niet weet hoe een mondkapje werkt, of liever, wie er beschermd wordt door het dragen van een mondkapje, ik meen het echt. Iedereen weet dat een mondkapje niet jezelf beschermt, maar de ander. Ik denk dat hij niet weet of gelooft wat iedereen weet.

Dat maak ik op uit het feit dat hij nu voor het eerst een mondkapje draagt bij zijn bezoek aan het militair hospitaal Walter Reed. Hij was daar om gewonde veteranen te bezoeken en verdedigde het dragen van zijn prachtige zwarte mondkapje met presidentiële versierselen door te zeggen dat hij het in een ziekenhuisomgeving heel toepasselijk vond om een mondkapje te dragen en dat het prima is een masker te dragen wanneer je je er prettig bij voelt. Hij is bang besmet te raken. Hij wil wel naar het ziekenhuis om gewonde veteranen te bezoeken, maar wil niet besmet worden.

Het klinkt een beetje hetzelfde als de Trump die oproept om minder te testen, zodat je dan minder gevallen van besmetting hebt en de Verenigde Staten beter scoren. Want het moet gezegd, de cijfers zijn dramatisch, net als in het land van die andere laconieke president, Brazilië. Trump wil niet de tweede president zijn die besmet raakt, vandaar zijn fraaie mondkapje. Hij maakt niet de indruk dat hij het is gaan dragen om de gewonde veteranen tegen hem te beschermen, want hijzelf in natuurlijk kerngezond en zeker niet besmet.

Dat kan ook niet want hij moet nog de tweede termijn winnen. En al ben ik geen aanhanger van Trump, ik zou altijd voor de Democraten kiezen, toch denk ik dat Trump ook deze tweede ronde met glans gaat winnen. Four more years! Je weet dan wel wat je krijgt de komende vier jaar, dat is bij Sleepy Joe Biden nog maar de vraag, want die heeft zich nog niet echt uitgesproken, over wat dan ook. Wat een gemiste kansen voor de Democraten!

Ate Vegter, 16 juli 2020

www.atevegter.wordpress.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s