1847 Corona vrij

Hoe gaat dat eigenlijk, vakantie in coronatijd? Wat doen de campings anders dan anders en zijn er nog speciale maatregelen genomen? Nou dat kun je wel zeggen. En wat doen de mensen? Wij zijn op twee campings geweest en het lijkt hetzelfde maar is toch allemaal net iets anders geregeld.

Op de Lemer Esch in Lemele is de bezetting beperkt tot vijftig procent. Tussen elke camper of caravan is een lege plek gras, weliswaar nat en verregend, maar soms als de avondzon nog een graantje meepikt, dan kun je op zo’n leeg stukje net even wat langer met je stoel met de zon meeschuiven. Verder zijn alle douches, wasplaatsen en afwasplekken om en om afgezet met rood-wit politielint. Daar durft geen mens zijn teiltje neer te zetten. En er zijn pijlen en mooie afzettingen met touw, soms wat onlogisch, maar met een beetje begrip kun je wel snappen wat ze bedoelen.

Op camping De Lakens in Overveen is het bijna hetzelfde, maar toch niet helemaal. Was- en afwasplekken zijn om en om afgezet, maar douches en wc’s werken allemaal. En de bezetting is op volle sterkte! Dat geeft bij de afwas op het spitsuur extra veel drukte waardoor in de afwasruimte, weliswaar minder mensen afwassen, maar veel meer mensen staan te wachten, die er allemaal ook zelf voor kiezen om allemaal hutjemutje bij elkaar binnen te wachten. Er is ook belijning en afzetting, maar deze is soms erg onlogisch, zodat je bij de wc’s via de heren naar binnen en bij de dames naar buiten moet en dan is het nog niet helemaal één richting en bovendien kom je op plaatsen waar je normaal niet hoeft te zijn, daar mag nog wel even een planoloog naar kijken en anders hadden ze beter niks kunnen doen.

De mensen gedragen zich over het algemeen wel wat afstandelijker dan anders, wat ik ongemeen prettig vind, maar sommigen menen dat, ja ik weet eigenlijk niet wat ze denken, maar sommigen lopen gewoon door. Dan is het belangrijk zelf je afstand in acht te nemen en een stapje opzij te doen, maar dat geldt ook op de Vesting in Monnickendam en vermoedelijk in elk park waar je wel eens een wandelingetje maakt.

 

Ate Vegter, 21 juli 2020

http://www.atevegter.wordpress.com

 

1 Comment

  1. Zelf alert blijven en dan die pas opzij maar gewoon doen, zo gaat het ook hier en op de fiets, dan maar van het pad af en door het gras als dat tenminste kan. Vooraf roepen of wijzen wil ook nog wel eens helpen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s