1849 Afscheid

De meeste mensen hebben wel eens afscheid moeten nemen van een huisdier. Ze leven nu eenmaal niet zo lang als wij en ze zijn klein zo lief dat je er elke keer weer intuint en toch weer een puppy of een kitten of zo’n lief klein konijntje mee naar huis neemt.

In de afgelopen vakantie horen wij dat onze Micky, een konijn van acht met staar en een stokje, is overleden. Je komt dan in een rouwprocesje met verschillende fasen terecht, of je nu in een caravan zit of niet. Eerst moeten wij onbedaarlijk huilen, gewoon van de schrik en omdat het zo zielig is voor onze oppas, die hem niet kan vinden, terwijl hij gewoon achter de typmachine zit die naast mijn bureau staat, weliswaar dood, maar toch. Daarna zijn we naar huis gereden om hem te begraven. Nog mazzel dat we dankzij corona in Nederland op vakantie zijn en nog wel op twee verschillende plaatsen, zodat we onderweg van Lemele naar Overveen tussendoor even naar huis kunnen gaan. De begrafenis is in kleine kring in de tuin linksachter.

Een week later komen we echt thuis en zoals dat gaat na een vakantie, dan heb je zeven wassen te draaien en de tuin moet gedaan. Het gras staat op steppehoogte en het onkruid dacht even dat je nooit meer terug zou komen. Maar in ons geval moeten we ook de konijnenspullen opruimen, want nu we twee poezen hebben komt er zeker geen nieuw lief konijntje meer bij en zo is Micky de laatste van vier konijnen die bij ons hebben gewoond.

Het hok mag weg en alle hekjes die we hebben opgezet om de planten en de tuin te beschermen tegen hun vraatzucht ook. Het ruimt enorm op en de tuin oogt nu nog ruimer. Omdat ik nu toch naar de milieustraat ga, kan al die andere zooi ook gelijk mee en zo komen we mooi van onze ouwe troep af en is de een zijn doodje de ander zijn broodje kaas.
Ate Vegter, 23 juli 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s