1856 Klusjes

Wat doe je op een dag dat het weer steeds meer opknapt van half bewolkt naar lekker zonnig, terwijl er nog steeds een fris briesje waait zodat het niet te warm wordt maar de dag je uitnodigt om iets te gaan doen? Precies, je gaat klusjes doen.Eerst maar eens de buitenbieb op orde brengen, want er zijn heel veel boeken gebracht en het is een beetje een zooitje geworden. Ik doe de helft weg naar de kringloop en de rest staat er nu weer uitnodigend bij. Kom maar eens een boek halen. Ze staan ervoor.

Dan is het tijd om de rode Volvo 240 op te poetsen. Ik ben naar de wasstraat geweest en dan is het fijn om hem nog even extra te laten glanzen en van binnen op te ruimen en te stofzuigen, zodat je weer kan zien hoe mooi de zwarte bekleding is. Het is een genoegen om buiten te zijn zonder mondkapje. Intussen heeft Lief grote opruiming gehouden en samen zetten we de opgepoetste wagen vol met nog meer dozen voor de kringloop. Altijd een fijn excuus om er straks zelf ook nog even rond te neuzen.

Maar nu nog niet want we zijn nog niet klaar en de tuin is weliswaar netjes, maar dat is maar schijn, want het onkruid is sneller dan het licht en bij de druiven stikt het van de haagwinde en de brandnetels. Het is ongelofelijk hoe snel dat spul groeit. Ik ruim onderweg ook nog een gesneuvelde spreeuw op voordat de poezen hem te pakken krijgen. Nu kan alles in de groene bak. Die is al snel vol, maar ik bedenk dat de oranje plastic container leeg is en ik dump de rest van het groen in de oranje bak. Ik laat het een beetje uitsteken, zodat de mannen zien dat het geen plastic is. Dat gaat altijd goed en ze nemen het gewoon mee. Het is een prettige extra service van de gemeente. Niet verder vertellen natuurlijk, want dan gaan ze morgen een regel bedenken waardoor het niet meer mag.

Ate Vegter, 30 juli 2020

www.atevegter.wordpress.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s