1861 Een lege ruimte voor nieuw licht

Ja, kijk nog maar eens goed! Zo leeg zal je het hier niet vaak zien. Je kan ook beter niet naar de keuken en de werkkamer kijken, want daar is het op dit moment een puinhoop, zoals dat gaat bij verbouwingen en werkzaamheden waar je plaats voor moet maken.

Vandaag gaat het gebeuren. Jaap is net al het dak op geklommen om een eerste inventarisatie van de werkzaamheden te maken en hij komt zeer gemotiveerd weer beneden: ‘Ik heb nu al spijt dat ik ja heb gezegd.’ Lief moet daar erg om lachen, want zij heeft wel door dat hij een grapje maakt en niet spoorslags weer verdwijnt met zijn grote blauwe bus, maar ik kan me zijn opmerking heel goed indenken. Het is tenslotte niet voor niets dat we het aan hem gevraagd hebben. Ik zou de moed gelijk al opgeven en er niet eens aan beginnen. Om het te laten doen vind ik al een hele klus, maar ik heb in de loop der jaren – eigenlijk al van af het begin, wat zit ik nou te lullen – geleerd te vertrouwen op het magisch, beeldend inzicht van Lief, die heel goed kan zien hoe het zal worden. Zo heeft zij vaak mijn aarzeling omgezet in een volmondig en hartelijk ja en daarmee ons leven steeds op een hoger plan gebracht. Het is maar dat je het weet.

Wat gaan we doen vandaag? Zie je, ik identificeer me echt met de werkzaamheden ook al doe ik niets, dat heb ik op school geleerd. We gaan een open dak maken, een panoramadak zoals autoliefhebbers dat noemen. Een dakkoepel plaatsen, zoals de mensen van Velux en consorten zeggen, die liever licht verkopen dan dakkoepels, als je de reclame mag geloven.

In ieder geval gaat het vandaag gebeuren en omdat we nu toch bezig zijn hebben we gisteren ook maar het kurken prikbord verwijderd, dat door Lilly als krabpaal werd gebruikt, om er een mooie magnetische roestvrijstalen plaat te monteren. En dan komt er ook nog een nieuw raam.

Ate Vegter, 4 augustus 2020

www.atevegter.wordpress.com

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s