1866 Een warme dag met een fris besluit

Het is een gewone dag, zo’n vrijdag waar elke werkweek mee eindigt. De thermometer tikt net de 32 graden aan en Lief en ik zijn lekker aan het klussen. Lief schildert het houtwerk en ik draai de laatste schroeven in het nieuwe plafonnetje van het pianohok, waar nu een groot gat in het dak zit.

De buurvrouw komt even kijken en we praten over haar groene dak, ze heeft sedum op het dak van haar schuurtje en dat is ook wel wat voor ons denken wij. Vraag je niet af hoe wij samen denken, maar dat gebeurt regelmatig. We vinden het een goed idee voor de werkkamer, ook omdat het groene dak zo goed isoleert dat het wel vier graden koeler blijft, wat in de huidige tijd aangenaam is en ’s winters blijft het warmer, dan isoleert het andersom, dat snap je. We gaat het zeker doen, maar nu nog niet, eerst dit.

We rijden naar de grootste verfwinkel van Purmerend en halen nog wat verf en wat latjes en dan kun we weer verder met de afwerking, het is echt een heerlijke dag om te klussen. Ik zet de oude tuintafel met een paar stoeltjes voor het huis, een klein laddertje met houtworm en een echte Black & Decker autostofzuiger, alles gratis en voor niks. Het is allemaal binnen een dag weg. Zo dragen wij bij aan het nieuwe normaal van de anderhalvemeterkringloopsamenleving (het lijkt een nieuwe trend om zoveelmogelijkwoordenaanelkaarteschrijven).

Aan het eind van de middag gaan we borrelen en barbecueën bij Cis en Erwin en daar zitten we heel gezellig onder het nieuwe afdakje te kletsen en te genieten, terwijl de kinderen buiten schommelen en verstoppertje spelen. Dat zal nu binnen een paar jaar toch wel afgelopen zijn, hoe gaat zoiets?

Ter bekroning van de dag wil Sofieke graag zwemmen en dat is precies wat we gaan doen. We halen thuis onze bikini op en fietsen naar het Hemmeland, waar het aangenaam koel is tussen de bomen en lekker fris in het lauwe water.

Ate Vegter, 9 augustus 2020

www.atevegter.wordpress.com

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s