1877 Een gewone dag

Het is de laatste dag van de zomervakantie en we gaan naar het nieuwe klimpark in het Twiske. We zijn met vier volwassenen en vier kinderen en we hebben er allemaal zin in. De instructie is duidelijk en veilig en dat kleine lijntje waaraan we oefenen is goed te doen. We durven nog niet zo goed omhoog te kijken, waar een spel van touwen en palen vormgeven aan klimtrajecten op drie verschillende verdiepingen, hoog, hoger, hoogst en drie verschillende moeilijkheidsgraden moeilijk, moeilijker, moeilijkst.

Omdat ik lastig kan omgaan met onbekende situaties vraag ik een van de instructeurs hoe het parcours er precies uitziet en wat er gebeurt als er iets gebeurt. Hij verzekert mij dat ik er altijd uit kan en dat ze goed opletten en gerustgesteld volg ik de verdere aanwijzingen. De kinderen staan inmiddels te trappelen van ongeduld en de ouders kijken wat lacherig toe, omdat ze zelf ook wat nerveus zijn. Dan gaan we naar boven, dubbel gezekerd en dubbel gespannen.

Ik merk dat ik klimmen wel erg leuk vind maar liever niet te hoog. Ik sta als eerste weer beneden, nadat ik met drie hindernissen precies tot de grens van wat ik durf ben gegaan. Twee uur later is iedereen weer beneden en komen de verhalen en soms ook de tranen los. Iedereen is gegaan tot aan de eigen grens, lijkt het wel. Misschien is klimmen daarom wel zo uitdagend. Op de foto zie je Sofieke hoog rechts.

We gaan naar huis met een voldaan gevoel en na een lome middag verzamelen we ’s avonds voor misschien wel de laatste barbecue van deze zomer. Het is gezellig en hartelijk en we weten allemaal dat morgen de scholen weer beginnen. Na een week regen en vijf weken bloedhitte komt er een einde aan al dat moois. Dan steekt er een stevige wind op en we kunnen nog net alles in veiligheid brengen voordat het noodweer losbarst. Iedereen is uitgelaten en opgelucht dat de ban van de hitte is gebroken. De zomer is voorbij en morgen is een gewone dag. 

Ate Vegter, 20 augustus 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s