1883 De tijd vliegt

De tijd glijdt weg uit de dag als zand op het strand uit je hand. Je drinkt even een kopje koffie en de halve dag is om. Ik kom terug van zo’n kopje en merk dat de radio is uitgevallen. Dat vind ik wel een rustig idee, want ik ben gek op de stilte tussen alle toestanden door, maar als ook de TomTom uitvalt voel ik me wel alleen in de Volvo, ook omdat ik niks meer aan de praat krijg. Of de elektrische ramen uitvallen weet ik niet. Die zitten er niet in. Het is een doe-het-zelf-Volvo. Ondertussen bedenk ik dat het wel een zekering kan zijn. Ik stop, kijk in het vooronder en zie dat de bovenste zekering doorgebrand is. Gelukkig weet ik nog een heleboel zekeringen in de asbak, die ik daar ooit in heb verstopt. De asbak is leeg. 

Nu moet ik langs de garage. Dat gaat gemakkelijk en ik word snel en vriendelijk geholpen en ik hoef maar dertig cent af te rekening voor de zekering. Ik heb nog precies drie dubbeltjes in kas. Ik word veilig naar buiten geloodst en dan ga ik even boodschappen doen. Daarna wil ik even gaan zitten en wat lezen en dan is het opeens kwart voor vijf. Ik begrijp daar helemaal niets van. Ik heb uit wraak onmiddellijk mijn horloge stilgezet.

Wanneer iedereen weer thuis is gaan we eten bij jarige Kees die geboren is in het jaar dat ik 16 word en op een brommer mag rijden. Piep heeft een prachtig cadeau gemaakt en ik heb geraden dat we Chinees gaan eten en Ruth heeft ijs en er is een overheerlijke zelfgemaakte taart dus je begrijpt wel dat het een eindeloos lekker eetfeestje is en dat kan best als je de andere regels een beetje in de gaten houdt. Maak je niet dik, dat gaat vanzelf.

Goed, de avond valt en de rituelen worden voltrokken en we kijken nog twee afleveringen van Springvloed, en dan zet ik de parasols binnen omdat het buiten begint te stormen en ik lees nog een paar bladzijden en dan is de dag voorbij. Kon ik maar weer gewoon aan het werk, zo heerlijk rustig aan een bureau zitten met een koffieautomaat in de buurt.

Ate Vegter, 26 augustus 2020
www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

  1. ‘Ik heb uit wraak onmiddellijk mijn horloge stilgezet.’
    Prachtig en een mooi stukje om te lezen. Voelen we het niet vaak allemaal zo? Tijd vliegt….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s