1888 Is het niet vreemd?

Ik was net begonnen in De Obsessie van Sandra Brown. Ik had de buitenbieb een nieuwe impuls gegeven en daarvan een foto gemaakt en mijn broer reserveerde onmiddellijk Sandra Brown. Of ik die in september wilde meenemen naar onze familieweek in Lemele bij Ommen, want dat doen we elke paar jaar, een weekje kamperen met de broers en zussen om het familiegevoel vast te houden. 

Dat is prima, dacht ik, maar dan wil ik het eerst zelf nog lezen want een reservering is ook een aanbeveling. Ik was dus begonnen in Sandra Brown toen ik dacht, ik ga het boek even opzoeken. Dat moet je eigenlijk niet doen, want voordat je het weet lees je een uittreksel van een puisterige puber die nog nooit van spoiler alert heeft gehoord en dan is de plot zomaar weggegeven. 

Maar ik deed het toch en zocht op Tarrant General Hospital in Tarrant, tussen Forth Worth en Dallas, waar op 22 november 1963 bij Dealey Plaza John F. Kennedy is vermoord, vanuit het Texas School Book Depository. En ik zocht op de namen van de rechercheurs Wick Threadgill en Oren Wesley. Via Wick kwam ik direct bij het boek van Brown terecht maar Oren Wesley leidde mij naar Johan Derksen die zei dat dronken Wesley Sneijder een draai om zijn oren verdiende.

Ondertussen luisterde een van die gasten in dat boek naar Billie Holiday’s Strange Fruit, een prachtig nummer over gelynchte zwarte mannen die als vreemd fruit in de bomen hangen. Ik dacht dat Cream het ook had gezongen, kende de titel nog van hun elpee Best of Cream die ik op 21 mei 1970 kocht bij Dankers op de Coolsingel in Rotterdam, waar ik twee weken eerder samen Feyenoord het winnen van Europacup I had gevierd, maar dat nummer bleek Strange Brew te heten. Ondertussen zong Nina Simone Strange Fruit ook en zo kwam ik bij de Moody Blues terecht, met een paar prachtige nummers die ik zeker moet onthouden voor later en toen hoorde ik Isn’t life strange en toen dacht ik dat dat zeker waar is en toen heb ik denkend aan Sandra Brown de deuren op slot gedaan en ben ik naar bed gegaan.

Ate Vegter, 31 augustus 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s