1891 Uw nieuwe burgemeester

Graag wil ik mijzelf voorstellen als jullie nieuwe burgemeester. Ja, dat is misschien even schrikken, maar ik hoef niet gekozen worden. Ik heb geen zwemdiploma en de laarzen die klaar staan passen mij niet. Ik wil het gewoon een tijdje zijn. Net lang genoeg om een paar dingen te regelen. 

Ik zal onverwijld beginnen met de sloop van het Galgeriet. Tegen degenen die zich daar nog verzetten zal ik zeggen, stop met dit achterhoedegevecht en ga elders in de voorhoede staan. Dan zal ik daar de eerste paal voor de nieuwbouw laten slaan door de kinderburgemeester, of als ze niet durft doe ik het zelf. Ik zal Albert Heijn uitnodigen zich hier te vestigen op de plek van de milieustraat. Dat is heel goed voor de middenstand op het Zuideinde en ’t Prooyen en het levert ook meer klandizie op voor de horeca rond Haven en Middendam. Het betekent een volstrekt nieuwe impuls voor de oude stad.

Ten derde zal ik het huisvuil elke week laten ophalen, zoals het hoort. Restafval op dinsdag, plastic op donderdag en groen op vrijdag. Dat lijkt een dure oplossing, maar omdat je het vaker doet is het ook minder en ben je sneller klaar. Bovendien ziet de binnenstad er niet meer uit als een enorme vuilnisbelt. Dat mag ook wat kosten. De afspraken met Katwoude over de milieustraat daar zal ik definitief maken.

Dan zal ik om de Bernardbrug te ontlasten tussen Elger en Tongnaald een nieuwe brug naar de N247 laten slaan, met een weg die aansluit op de Lijnbaan. Dat gaat binnen twintig jaar toch gebeuren en dan kun je maar beter gelijk de knoop doorhakken. Zo kan de hele nieuwbouw nog sneller naar Amsterdam, waar ze toch bijna allemaal werken. 

Verder zal ik de raadsvergaderingen kort houden, zeg van acht tot negen. Ten slotte zal ik de gemeentebelastingen verhogen om dit allemaal te betalen en dan zal ik aftreden ten gunste van de nieuwe burgemeester die wel laarzen maat 39 past. Dan kan zij zich op de echt belangrijke zaken concentreren. 

Ate Vegter, 3 september 2020

www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Vergeet op het Galgeriet het clubgebouw van de muziekvereniging niet…… anders is dat over en sluiten!
    En er mogen best nog wel een paar andere leuke winkels bij…. winkels die ervoor zorgen dat mensen (ik ook) niet voor alles naar Volendam, Purmerend of Amsterdam gaan.
    Die brug tussen Elger en Tongnaald…… bijna in mijn achtertuin dus….. prima, maar dan niet alleen voor auto’s….. ik wil ook met mijn fiets naar de overkant kunnen. Ik ben toch niet al te veeleisend? Ik zit alleen nog even te puzzelen hoe de toegangsweg dan gaat lopen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s