1893 Grapperhaus

Van mij had hij wel mogen aftreden. Maar ja, ze willen het niet op de man spelen en ze vinden het ook zo sneu omdat het zijn tweede huwelijk is en zijn eerste vrouw nog niet zo lang geleden overleden. En ze voelen ook wel op hun klompen aan dat als híj moet aftreden ze dan zelf ook niet meer veilig zijn, want wie heeft zich nu altijd en overal aan die anderhalve meter gehouden in de afgelopen maanden? Ik zie geen vingers. Iedereen is wel eens te dicht bij een ander geweest. Maar een bruiloft organiseren volgens de regels en er dan zo op staan, dan heb je toch echt niet goed opgelet. Ik zie hier ook een rol voor de ceremoniemeester. Politiek niet interessant, maar die mag van mij wel de laan uit.

Hij mag ook blijven natuurlijk. Zo erg is het niet. Hij is alleen maar verantwoordelijk voor iets waar hij zelf lak aan heeft. Ik voel wel met hem mee, wanneer ik mijn dochter vraag op haar schermtijd te letten, en die mij dan beschuldigend aankijkt: Je zit zelf ook de hele dag op je telefoon, papa. Geen leukere tijd dan de puberteit. Ik zou eigenlijk ook moeten aftreden, maar wie moet het dan doen? 

Ik maak me wel zorgen over die handhavers. Die kunnen nu geen bekeuring meer uitschrijven. Dat is misschien ook wel eens goed. Niet altijd gelijk dat boekje, maar ga het gesprek maar aan. Als je mensen aanspreekt, hebben ze vaak wat meer begrip dan wanneer je gelijk € 390 uitschrijft. En dat strafblad! Is er iemand in Nederland te vinden die dat terecht vindt? Laten we die aantekening op het strafblad onmiddellijk en met terugwerkende kracht schrappen. Dat zou de winst van de bruiloft kunnen zijn. En het zou goed zijn wanneer de minister zelf ook een boete krijgt. Hij kan wel een mooi bedrag aan het Rode Kruis geven, maar dat is niet hetzelfde. Wanneer hij alsnog de normale boete betaalt voelt dat rechtvaardiger. Zoals een Oudhollands spreekwoord zegt: Gelijke monniken, gelijke flappen. Is ook beter voor de handhaving.

Ate Vegter, 5 september 2020

www.atevegter.wordpress.com

5 Comments

 1. Goed verwoord Ate. Zo’n hoge boete van € 390 plus een aantekening op het strafblad was vanaf het begin, maar nu helemaal ZEER DISCUTABEL. Dus weg ermee…naar keuze in de grijze bak/gft bak of plastic bak !,

  Geliked door 2 people

 2. Mooi verwoord Ate, ik zie nu met terugwerkende kracht zelfs het nut in van een huwelijk! Strafblad, krankzinnig toch? Ik denk dat de gesprekken met de handhavers vrij vlot verlopen vanaf nu. “Sorry, ja ik zie het belang van afstand zeker in, maar het is zo tegen mijn natuur…..zelfs de minister die een voorbeeld functie heeft……ik ben maar een jongere die steeds aso wordt genoemd……of ik ben al wat ouder en vergeetachtig……groet, Ines
  Etc

  Geliked door 2 people

 3. hahaha blijkt een minister ook mens te zijn, net als de koning en zijn vrouw, het zijn maar mensjes die ook moeten poepen. Tja grappen of niet wel of niet in het haus.. je bent maar een grappenhauser met eigen regels en normen en die mogen wel wat meer blijkt nu .!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s