1895 De zaag scherpen

Het laatste hoofdstuk van de Zeven eigenschappen van succesvolle managers van Stephen Covey, die zo armelijk aan zijn eind kwam door een onbenullig fietsongeluk, heet De zaag scherpen. Ik zag Covey ooit in levenden lijve in de Jaarbeurs in Utrecht waar hij en zijn zoon een lezing gaven en waar wij als teammanagers van West, toen nog onder de bezielende leiding van Marian Broersen, naartoe mochten. Het was een heerlijke dag.

De zaag scherpen, kent u die uitdrukking? Ik moest daar aan denken toen ik een paar maanden geleden alweer iets moest zagen en er niet lekker doorkwam. Ik wilde de zaag laten wetten bij De Jong, maar dat bleek nog duurder dan een nieuwe. En zo kom je aan je goeie spullen, gewoon een beetje bezig blijven en af en toe wat nieuws kopen. Vrijdag hebben we een setje nieuwe schroevendraaiers, een nieuwe rolmaat en een werkschaar gekocht om de luxaflex te knippen. En we zijn bij de buren op zoek geweest naar een afkortzaag, waarmee je precies 90 graden kan zagen. Ik zaag wel net zo strak als Jozef, maar goed gereedschap is de helft van het werk. Zaterdag scoren we er een bij Pé en Erwin.

We zijn aan de laatste klusjes begonnen, dat merk je wel. Luxaflex voor de ramen en de deur van de werkkamer en een nieuwe vloer in de pianobar. Zodat we klaar zijn voor de intieme concertjes voor twee personen, als dat er ooit nog van komt.

De zaag scherpen, kent u die uitdrukking? Stephen Covey gebruikt de uitdrukking in overdrachtelijke zin, dat had je al bedacht. Het is een illustratie van de gedachte dat je jezelf regelmatig vernieuwt. Zo ga ik maandag beginnen aan een achtdaagse training mindfulness voor kankerpatiënten. Ja, ze verzinnen van alles tegenwoordig en zo lang het gratis is doe ik graag mee. 

Ate Vegter, 6 september 2020

www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

 1. Heej Ate,[image1.jpeg]
  Eens kijken of dit werkt. Ik ben benieuwd hoe mindfulness je bevalt. Want er zijn veel mensen die er grapjes over maken, maar voor mij was het wel een soort ommekeer. Ik deed een mindfulness based cognitieve training (voor depressievelingen). Over een week of negen kun je misschien ook eens op de website van Edel Maex ‘leven inde maalstroom’ kijken. Heb ik veel aan.
  Het ga je goed en groetjes aan je leuke lief.

  Groetjes,
  Teti Verhoeff

  [image2.jpeg]

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s