1919 Biden of Trump

Kan ik het opbrengen om eerst mijn stukje te schrijven en daarna pas naar het presidentiële debat te kijken? Zou mijn analyse door dit ene debat winnen aan kracht en betekenis? Ik weet dat wanneer ik een keer ga kijken ik vermoedelijk wel even verder ben voordat weer hier achter de laptop naast de tuin zit.

Ik had eigenlijk vannacht willen kijken. Ik zag gisteravond Jeroen Pauw en die andere knakker, hoe heet-ie ook alweer, die al die filmpjes van vroegere debatten liet zien, die gingen dan vannacht wel kijken om het aan ons gewone stervelingen te presenteren. Ik zou daar graag bij zijn. Eerlijk gezegd ben ik zo nieuwsgierig als een heet strijkijzer om te weten wat hun analyse en voorspelling is, meer nog nieuwsgierig naar dat dan naar het debat zelf, want dat laat zich gemakkelijk voorspellen.

Biden doet een serieuze poging Trump zwart te maken en Trump veegt de vloer met hem aan. Biden bewaart zijn kalmte en heeft echt de nieuwe presidentiële X-factor en Trump blijft die straatvechter die hij altijd geweest is.

De analyses in Amerika en die van Pauw en Knakker zullen zijn dat Trump weliswaar het brutaalst was maar dat de voorsprong van Biden nog niet in rook is opgegaan en ook hun hoop niet en dat Biden zal winnen. Want dat willen ze graag. Laat me niet wakker worden.

Ik heb een kleine weddenschap met een lokale politicus over deze aangelegenheid. Hij behoort tot de serieuze, hardwerkende bovenlaag van onze partij, met goed zicht op de wereld vanuit de stuurhut, terwijl ik meer het losgeslagen kraaiennest ben, of het anker, of het roer, als het maar losgeslagen is, want vast, daar heb ik een hekel aan. Hij zal zonder twijfel beweren dat Biden zijn voorsprong vergroot heeft. Misschien is dat ook wel zo. Cijfers liegen niet. Maar het is maar de vraag hoever je komt met de waarheid in deze strijd. De waarheid is ook maar een mening. De waarheid is fake news. Ik hoop van harte dat de volgende debatten nog wat feller zijn en dat Biden zal winnen, zodat iedereen weer opgelucht kan herademen. Maar ik voorspel dat Trump wint. Chaos. Nu ga ik even kijken.

Ate Vegter, 30 september 2020

www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

  1. Straatvechter is een goede typering voor Trump. Remember that he was (born and) raised in New York, and he is quite streetsmart. He is a go-getter.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s