1920 Een oude vriend

Ik ben al heel lang niet in de mooie stad A. geweest, althans ik kon het mij niet herinneren. Ja vroeger, als kind in de trein op weg naar het noorden ben ik wel eens langs het station gekomen. Nu ben ik met de Volvo.
Ik heb een afspraak met Enzo, een oude vriend. Iemand die zich net als ik graag omringt met jonge mensen zoals ik. Ik ben ruim te vroeg en lees nog wat op mijn telefoon. Even later komt hij binnen. Hij is ook vroeg. Hij kijkt rond zonder mij te zien. Ik zwaai even en dan ziet hij het. Opgelucht komt hij naar mij toe, trekt z’n jas uit en gaat zitten. We vragen elkaar hoe het gaat. Het gesprek is gelijk los. We bestellen koffie en daarna een uitsmijter en een glas melk. We hebben elkaar een hele tijd niet gezien en genoeg te vertellen.
Hij dist een mooi verhaal op over een vriend die zijn jas heeft weggedaan in zo’n container en die zich op het moment dat hij de jas loslaat realiseert dat zijn portemonnee er nog in zit. Hij kan er met geen mogelijkheid nog bij. Hij belt met de inzamelaar en die geeft hem door wanneer de container geleegd wordt. Samen gaan ze er heen, maar ze zijn net te laat. Nu gaan ze naar de centrale waar alles verzameld wordt en daar zoeken ze met toestemming in een hele berg oude meuk. ‘Wat zit er eigenlijk in die portemonnee?’ vraagt Enzo dan aan zijn vriend. O, alleen een museumkaart geloof ik.’ Verbluft kijkt hij hem aan: ‘Dan ga ik niet verder zoeken. Dat is niet de moeite waard,’ zegt hij dan beslist. De vriend laat het er dan ook maar bij zitten.
We genieten nog na van het verhaal en Enzo vertelt over de vorige keer dat we hier zaten. Ik kijk hem verbijsterd aan. Zijn hele verhaal klopt, maar ik kan er mij niets van herinneren. Mijn oude vriend weet het nog goed. We droegen nog geen mondkapjes.
Ate Vegter, 1 oktober 2020
http://www.atevegter.wordpress.com


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s