1923 Dierendag

Het is vandaag Dierendag, maar een poes heeft geen kenteken en dan ben je toch al gauw uitgepraat. Mijn nieuwe Volvo met mondkapje heeft als kenteken 34-RT-TT, wat op zich niets bijzonders is, behalve dan dat het gemakkelijk is om te onthouden, maar weer een stuk lastiger om er een leuk ezelsbruggetje voor te verzinnen. Zelf dacht ik aan Rije Tanke Tanke Tanke, maar dat zegt iets te veel over het dorstige karakter, wat niet zo erg is omdat ik er toch niet zo veel kilometers mee zal rijden. 

Iemand oppert Three For Perfect Traffic Transport Train, wat ik wel heel knap verzonnen vind, maar jammer dat hij een P leest in plaats van een R. Dat wordt dan Ridiculous en dat wil ik hem ook niet aandoen. Ik had zelf ook nog iets met Rotterdam Tegen Tienen Terug, maar dat vind ik ook niks, dus de vraag ligt nog onbeantwoord op straat. Iemand anders stuurt een foto van nog twee Volvo’s met RT-TT op het kenteken. Dat is toch op zijn minst opmerkelijk. Wat is hier aan de hand? Vraag ligt op straat.

Je kunt met zo’n kenteken alle kanten op. Ik dacht bij mijn vorige Volvo GB-GV-99 altijd Geen Bal Geen Vegter, als ik het weer eens bij een parkeermeter moest intikken, maar nu heb ik Parkmobile en is dat allemaal verleden tijd. Ik kreeg af en toe ook wel suggesties van anderen, je snapt niet waar mensen zich allemaal mee bezighouden, als Gereformeerde Bond Gereformeerd Vrijgemaakt en mijn goede vriend Alje kwam heel lief met Goede Broer Goede Vriend, een goede reden om de auto nooit meer weg te doen, maar ja, dan krijg je nooit een verleden.

Ik een ver verleden had mijn vader een auto met kenteken AD-36-05. Wat je er aan hebt weet ik ook niet, maar ik heb het altijd onthouden. Het was het kenteken van de Renault Dauphine, waarmee wij in 1961 van Apeldoorn naar Rotterdam verhuisden. Dacht ik. Tot dat ik in een oud familiealbum opeens een foto van die Dauphine zag… met een ander kenteken. Was het dan de Eend?

Ik probeer die foto even op te zoeken, maar kan hem niet vinden. Ik kan geeneens het album of het fotoboek vinden waar de foto in staat. Ik kan zelfs helemaal geen foto vinden van de Dauphine of de Eend met kenteken, want dat zou toch helpen. Wel kom ik prachtige oude stripalbums tegen van Aladin, Piggelmee en Pinocchio, waarvan ik ook niet meer wist waar ze lagen. En o kijk, een leuk boekje over Dierendag.

Ate Vegter, 4 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s