1929 Herfstvakantie

Je hoeft maar naar buiten te kijken en je weet het: het is herfstvakantie. Eigenlijk begint de herfstvakantie pas maandag, maar vrijdag waren de kinderen ook al vrij vanwege een studiedag. Dat is altijd zo bij de herfstvakantie, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dat voor alle scholen geldt, want we hebben maar één dochter en die doet maar één school tegelijk gelukkig.

Aan de tuin kun je al zien dat het een mooie tijd is om te gaan wandelen in het bos, want als het ergens herfst is, dan is het wel in het bos en wat is er mooier dan een boswandeling in de herfst? Wanneer gaan we? Ik kijk even naar het weer, o jee, alleen maar regen en de hele week dertien graden. Hoe moet dat nou? Ik weet wel dat er niets mooiers is dan een bos in de regen, zeker ook om nog een beetje hard te lopen en zo, maar hoe krijg je dat een twaalfjarige aan haar verstand gepeuterd? Toe nou pap, laat me nou nog even. De hele vakantie op de bank hangen met de telefoon als mondkapje kan toch ook best?

Ik verzin een list. Het is heel eenvoudig. We gaan iets leuks doen. Geen pretpark, want daar word je nat en als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan nat worden in een pretpark. Een museum dan maar, daar zijn kinderen gek op. Het Purmerends Museum is leuk, het Nemo is heel erg leuk, maar misschien ietsje te druk in de herfstvakantie en het Waterlands Speeltorenmuseum is ook leuk. Het is geopend van 12 tot 16 uur, dus we kunnen rustig uitslapen, ontbijten en de krant lezen en toch mooi op tijd zijn. We kunnen ook naar de Rolling Stones in Groningen. Groningen is altijd een lieflijke bestemming en de Rolling Stones, ach, wie is er niet groot mee geworden? Maar het mooiste van alles is misschien wel het WONDR Experience in Amsterdam Noord. Als ik de plaatjes zie zou ik daar zelf ook wel even in de ballenbak willen zitten. 

Ate Vegter, 10 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s