1933 Pink Paradise

Ik vind de entree nogal prijzig voor iets in Amsterdam-Noord. Ik bedoel je gaat wel naar Amsterdam, maar in Noord ben je dan nog nergens. Het gaat altijd om Zuid. Kijk maar naar Rotterdam. Maar deze keer is het toch anders. Het is weliswaar in een wat grijze omgeving met voldoende parkeergelegenheid, dat is op zich al geen aanbeveling, maar als we naar de oude loods toelopen zie je al dat het leven en de vrolijkheid er aan alle kanten uit piept, als een opengebarsten kastanje.

We laten ons scannen en uitleggen hoe het allemaal werkt en we leggen onze spulletjes in een kluisje. Zet je telefoon aan en op zijn hardst, dan kunnen we hem bellen, wanneer je hem kwijtraakt, is een advies wat ik nog niet eerder gehoord heb, maar zodra we een paar ervaringen verder zijn begrijp ik wat ze bedoelen.

We worden ondergedompeld in een getekende wereld van roze kunst en kitsch. Je ziet soms niet wat echt is of bedacht en soms zijn ook de echte dingen getekend. We lopen als het ware door een cartoon. Opmerkelijk genoeg is er geen keiharde muziek die de boel verpest en zijn er wel vriendelijke roze jongens en meisjes die uitleggen hoe dit of dat werkt en waar je je schoenen kunt uittrekken en weer aan.

Het klinkt misschien nogal plastic fantastic, maar dat is precies wat het is. Of heb je wel eens eerder gezwommen in een zwembad vol spekjes? Het is een aangename vrolijkheid die in je los komt en die alle zorgen met een overdaad aan confetti laat wegdwarrelen. Je verwacht elk moment Pink Panther tegen te komen, totdat je ontdekt dat die al helemaal in je zit. Je maakt foto na foto en ook kun je je QR-code scannen zodat hun camera een foto maakt die je later keurig thuisgestuurd krijgt op je e-mail.

Wat moet je er verder van zeggen? Het is herfstvakantie, het valt niet onder de horeca, dus ga er heen en laat je bevrijden door deze roze brigade en laat even alle somberheid los. Het is groot genoeg: de anderhalve meter kun je wel aanhouden en je kunt overal je handen desinfecteren. Een eerste klas uitje voor alle leeftijden! WONDR Experience heet het. Entree € 24,50. Dat had van mij ook wel 25 euro mogen zijn.

Ate Vegter, 14 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

  1. What an interesting place! Thx for the visuals. Your story explains what I saw in the piano pict.
    NB: €24.50 sounds more like ‘a deal’.
    Admit it: though pricey, you felt good!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s