1935 Lockdown light?

Het voelt een beetje als de spanning voor een examenuitslag. Je proefwerkcijfers zijn niet echt goed maar je wil toch wel een acht halen. Gelukkig zijn er een paar kinderen die af en toe rondhangen bij de lerarenkamer en die hebben al het een en ander gehoord. Wat een leuke baan is dat toch, altijd als eerste op de hoogte en zodra er iets gebeurt moet je er op af als verslaggever. Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken. 

Ik sta er als eenvoudige ramptoerist graag met mijn neus bovenop, maar hoef daar echt niet mijn werk van te maken. Van de week reed ik door de Baanstee en toen bedacht ik dat er grootschalige fraude was gepleegd bij een van die prachtige autobedrijven. Ze hadden sjoemelsoftware gebruikt en ik moest uitzoeken hoe en wat. Ik was zo blij dat het maar een gedachtenspinsel was, dat ik van de weeromstuit nog wat extra gas gaf. Gelukkig zijn er anderen die zorgen dat dat allemaal in de krant komt zodat ik het rustig kan lezen met een kopje koffie erbij.

‘Kabinet wil lockdown light’ kopt de krant, van intelligent naar light, dat klinkt wel modern. Met max vier mensen op straat, horeca dicht en met de bus alleen als het niet anders kan. Wordt het dan weer drukker op de weg omdat meer mensen met de auto gaan, of juist stiller omdat weer meer mensen thuis gaan werken? Thuiswerkers bewegen te weinig lees ik hier. Ze buffelen maar door en nemen te weinig pauzes, waardoor ze na een dagje schermen stijf en stram zijn. Even naar de sportschool dan maar. Is die straks nog wel open? En hoe zit het met de musea?

Je weet het niet, maar je houdt je hart vast. O, soms kan ik zo terugverlangen naar de zwartepietendiscussie en de vraag of we nu wel of niet zelf vuurwerk mogen afsteken. Alle problemen lijken verdwenen als sneeuw voor de zon, met om de zon een vette corona. Wat betekent dat ook alweer?

Ate Vegter, 15 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s