1937 Repareren en testen

Het is een prachtige dag en de zon speelt vandaag weer haar uitbundige spel met land en wolken. Het is te mooi om zomaar voorbij te laten gaan. We maken een foto om het moment tevergeefs vast te leggen en realiseren ons eens te meer hoe mooi we hier wonen in Waterland. Het is een prachtige dag en ik heb vandaag maar twee afspraken. Eerst in de vroege ochtend naar de garage voor een nieuwe koplamp en dan toch ook gelijk maar even uitlijnen, want hij trekt een beetje naar rechts en met de verkiezingen op komst wil je dat niet.

Het is een andere Volvo en daarom ook maar een andere garage, dichterbij en vertrouwd, want hier kochten we ooit onze eerste Volvo, de rode 940 voor de liefhebbers en voor de romantici, hier kochten we überhaupt onze eerste auto samen. ‘Hebben we nu een auto gekocht?’ vroeg Lief destijds, toen de onderhandelingen met een handdruk – toen kon dat nog – beklonken werden. Ik beaamde het trots en een paar dagen later was het Opel-tijdperk voor eeuwig voorbij, wat ook z’n bezwaren had, want door de Opel Vectra waar ik toen in reed dacht ik veel aan mijn vader.

Ik besluit even te wachten tot de reparatie klaar is en lees de Telegraaf en het Noordhollands Dagblad van a tot v. Om mij heen bedrijvigheid met in- en uitrijdende Volvo’s, die soms ook de lucht in gaan voor nadere inspectie en ik hoor door de radio heen gesleutel en gezang. Een mannenwereld. Twee kopjes koffie later is het werk volvoerd en kan de Volvo weer mee. Hij rijdt als nieuw en blijft mooi in het midden.

’s Middags ga ik naar de coronateststraat in Purmerend. De patiënt zit achter mij en dat geeft al een heel officieel en koninklijk gevoel. De teststraat is naast de Albert Heijn en het is er niet druk. Er zijn maar een paar auto’s voor ons en we sluiten rustig aan. Eerst krijgen we een paar vragen en dan twee buisjes. We rijden door en geven de buisjes aan de tester. De test valt allemaal erg mee volgens mijn reisgenote en opgelucht rijden we weer naar huis. Nu in quarantaine blijven tot het resultaat na een dag of twee bekend is. Ik gok honderd procent op een negatieve uitslag, maar hierbij is de wens natuurlijk de bonusvader van de uitslag.

Ate Vegter, 16 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s