1952 Mopperen

Bij de Grote Kerk liggen twee oude fietsen op de kant. Ze liggen er al een tijdje. Ze zijn ooit door de gemeente uit het water gehaald en op de kant gelegd. Kennelijk was er geen tijd om ze op te ruimen of misschien had de gemeente het idee dat iemand zijn eigen roestige wrak nog terug zou willen hebben.

Je weet het niet. Misschien is de gemeente voor zichzelf wel net zo streng als voor haar burgers: ‘Hoi Willem, ik heb die fietsen uit het water gehaald bij de kerk. Ken jij die vanmiddag effe wegbrengen?’ ‘Hé Jan, goed dat je belt. Ik zet het bij de grofvuil-meldingen. Die zijn net geweest gister, maar over een maand ben je de eerste. Ze liggen toch niemand in de weg.’

Mij liggen ze zeker niet in de weg, ik hou wel van een beetje verval, maar ik verwonder mij wel over hoe zoiets gaat. Waarom zijn ze niet gelijk opgeruimd? Kan het inderdaad wel vier weken of langer duren? Van de week las ik dat ze in Marken overgestapt zijn op containers en dat de mensen nu klagen dat hun minicontainers maar eens in de vier weken geleegd worden. De woordvoerder van de gemeente zegt dat dat vaak genoeg is als je goed scheidt en dat de stank wel meevalt. Die heeft vast geen kinderen meer in de luiers of katten met een kattenbak. Een woordvoerder heb je sowieso niks aan, want die kan je nooit overtuigen. Die voert alleen maar het woord voor anderen. Mag niet eens van mening veranderen. En de politici verschuilen zich. Houden zich angstvallig stil. Vinden dat de burgers zich maar koest moeten houden, hoe erg of het stinkt, dat maakt niet uit. Waar is de tijd gebleven dat huisvuil gewoon elke week werd opgehaald? Denken ze echt dat vier weken plastic in een minicontainer past? Gelukkig kun je dat nog kwijt bij de Deen. Het is wel fijn dat we ons geen illusies hoeven te maken. Zolang ze een woordvoerder op je dak sturen zal er niets veranderen. Kunnen wij lekker blijven mopperen. 

Oeps! Post!

Beste meneer/mevrouw,

Op 27-10-2020 heeft u een melding gedaan met zaaknummer 22960-2020.

Gegevens van uw melding
Categorie: Afval – Zwerfafval
Toelichting: Er liggen twee fietsen op de kant bij de Grote Kerk die uit het water zijn gehaald. Graag ophalen en wegbrengen
Locatie: De Zarken 2  1141BL Monnickendam

Wij zijn aan de slag gegaan met uw melding en hebben deze nu afgehandeld.

Hartelijk dank!
Uw melding helpt bij het schoon, veilig en netjes houden van de gemeente. Wij hopen dat de melding naar tevredenheid is afgehandeld.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Waterland

Dat is toch prachtig! Dankjewel Gemeente Waterland voor dit kordate optreden. Nu graag nog een fatsoenlijke huisvuilregeling.

Ate Vegter, 31 oktober 2020

www.atevegter.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s