1955 Trump of Biden

Vandaag is het 3 november, de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar als je nu denkt dat vandaag ook al de beslissing valt, dan kom je helaas bedrogen uit. Je moet dan toch op zijn minst de hele nacht opblijven en anders hoor je het pas morgen, wat ook niet erg is. Het kan ook nog wel dagen duren, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.

Het beste kan je nog in Amerika of Canada wonen, dan hoor je het gewoon vandaag, maar ja, er mag niet meer gevlogen worden, dus daar heb je niks aan. Wie zal er gaan winnen? Dat is natuurlijk de grote vraag. Niemand durft het te zeggen, maar ik denk dat Trump er met de overwinning vandoor gaat. O, o, wat heb ik nu gezegd? Biden zou toch winnen, net als Hillary vier jaar geleden? Is het niet onwaarschijnlijk dat hetzelfde scenario zich zal herhalen? Misschien, misschien, wie zal het zeggen.

Ik ken behalve mijn broer in Canada eigenlijk niemand die voor Trump is. Ik bedoel, ik denk wel dat hij wint, maar ik zou nooit op die rechtse republikeinen stemmen. Die gasten die de democraten voor linkse socialisten uitmaken. Wat een compliment! Ze hebben dat niet in de gaten, maar links is veel liever dan rechts. De democraten zeggen niet America First en ze lopen niet met MAGA op hun petjes. Dat is ook precies de reden dat ik ze waardeer en het is ook precies de reden dat ik denk dat ze verliezen. Ze zijn gewoon niet vaderlandslievend genoeg voor het gewone volk. Of ze zijn gewoon niet leep genoeg, dat kun je ook zeggen. Trump wel, die komt overal mee weg. Als je de documentaires van de afgelopen dagen een beetje hebt gevolgd dan is het überhaupt een godswonder dat deze man nog president is en het is ook verbazend dat hij met deze verkiezingen niet weggevaagd wordt.

Wat is dat toch met die Amerikanen? Ze durven niet te zeggen dat ze op hem stemmen, maar ze doen het wel. Misschien omdat Trump er geen gras over laat groeien en je bij Biden echt geen idee hebt in wat voor Amerika je terecht komt. Je kan toch niet alleen maar op iemand stemmen omdat je tegen de ander bent, want dat is het meest gehoorde argument. Het zou mij zeer verbazend als Biden wint, hoezeer mij dat ook zou verheugen.

Ate Vegter, 3 november 2020

www.atevegter.wordpress.com

3 Comments

 1. Ik volg de VS dit jaar op de voet en verbaas mij nergens meer over. Het hele kiessysteem, zoals opgezet door de Founding Fathers, is van een tragisch democratisch gehalte. Als een staat als Californië met 50 miljoen inwoners net zoveel senatoren mag leveren als een ministaat als Montana met 1 miljoen inwoners, dan is er iets grondig mis met de evenredige vertegenwoordiging van de bevolking. Ik weet dat dit allemaal een historische achtergrond heeft, maar democratie is uiteindelijk ver te zoeken in de VS.
  Ik verwacht dat het beleid van Biden niet wezenlijk gaat verschillen van het Trumpbeleid. “Amerika eerst” gaat gewoon door, de strijd met China zal iets van toon veranderen maar inhoudelijk niet echt gaat veranderen. Biden zal iets minder isolationistisch zijn maar het moet wel het Amerikaanse belang dienen.
  Overigens was de driedelige documentaire ‘The Trump Story’ wel verbijsterend. Jouw kopfoto zegt alles.
  Ik hoop dat Biden wint, maar ook als hij wint verandert het land niet. Er is een grote kloof gegroeid tussen de verschillende bevolkingsgroepen en dat is gevaarlijk.

  Like

 2. Ik lees je wat later en nu kennen we de uitslag! Blij dat Biden heeft gewonnen, de narcist verdwijnt en hopen dat de nieuwe president waar kan maken waar hij voor staat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s