1957 Positief

Ik wil in de krant niet meer zoveel zeiken en zeuren, mopperen en klagen en zeker niet over de gemeenteraad van Waterland, want dat zijn toch allemaal aardige mensen en die doen toch ook hun best en ze verdienen ook onze waardering. Ik zou voor geen goud elke donderdagavond in de raadszaal willen zitten om over het echte werk nog maar te zwijgen. Ik ben blij dat ze mij daar met elkaar vertegenwoordigen. Zo innerlijk verdeeld als ik ben doen ze dat heel goed. Je kent dat misschien wel, dat je allerlei innerlijke stemmen hoort met talloze suggesties en dat je er dan naar een luistert en dat je dan doet dat dat je mening is. Of misschien heb je geluk en hoor je maar één stem omdat de rest in slaap gevallen is en dat je dan doet dat dat de stem van God is. Je weet het niet. Het kan allemaal waar zijn.

En het zijn aardige mensen, dat is ook waar. Sommige van hen ken ik goed en anderen wat beter en ik geniet elke keer weer van zijn spontane ruimhartigheid en zijn creativiteit. Hij weet heel goed dat ik hem bedoel en het is prima om wat vaker positief te zijn, zeker in deze tijd waarin positief zijn zo’n negatieve lading heeft gekregen.

Het is toch fantastisch dat we in zo’n prachtige tijd mogen leven! Daar kun je elke dag weer van genieten! En er is meer. Je kunt een mooi boek lezen van Bregje Hofstede of liggend naar de bedwelmende muziek van Canto Ostinato luisteren of gewoon op de bank zittend die geweldige serie The Queen’s Gambit kijken, die is zo subtiel en spannend! Maar nog fijner is het om de tv en de radio uit te laten en te genieten van de stilte. Luister maar eens naar de echte geluiden. Pak je jas en ga naar buiten een herfstwandeling maken. Doe het in stilte. Je zal niet weten wat je meemaakt. Geniet van het leven zoals het is en laat ze op tv maar praten en analyseren hoe het nou toch kan dat Trump dan wel Biden gewonnen heeft.

Ate Vegter, 5 november 2020

www.atevegter.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s