1958 Trump of Biden

De zinderende spanning houdt nog even aan. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om het journaal te openen met de bloedstollende race naar het Witte Huis die nog steeds niet ten einde is. Biden kruipt naar het presidentschap en geeft alvast een geruststellende speech voor iedereen en Trump wordt van het scherm gehaald door NBC wanneer hij opnieuw begint over miljoenen frauduleuze stemmen.

Waar halen ze de scriptschrijvers vandaag die elke dag weer zoveel nieuwe cliffhangers hebben klaarliggen, of moet je zeggen die nu al drie dagen aan een en dezelfde klif hangen zonder dat het iemand verveelt, terwijl iedereen er al dagen klaar mee is. Je weet het niet.

Waar ik mij wel over verwonder is dat de statenstand ook al drie dagen hetzelfde is. Nog steeds zijn er vier staten onbeslist. Trump heeft in drie een almaar kleiner wordende voorsprong en Biden ligt in Nevada nog steeds een schoenlengte voor. Er wordt daar wel geteld maar kennelijk niet zo snel. Vanmorgen had Georgia 99 procent van de stemmen geteld. Waar zijn die mee bezig? Waar halen ze die dozen vol met stemmen vandaan? Hoe kan het dat 48 staten alles in een dag klaren en vier staten er vier dagen voor nodig hebben? Dat zijn vragen waar Trump van wakker ligt. Hij heeft zijn advocaten al klaar staan om maar niet te hoeven erkennen dat hij straks verloren heeft. Hij weet net als iedereen nu al dat hij verloren heeft, want anders hoef je geen advocaten op te trommelen lijkt mij. Het dreigen met de rechter is niet zinvol als je denkt dat je gaat winnen.

Zo speelt iedereen het spelletje mee en houden twee oude mannen opnieuw de wereld in hun greep. Wat zal het een opluchting zijn als de strijd straks beslist is. Dan moeten we nog wel even wachten tot Biden op 20 januari echt beëdigd is, als ze het halen dan hè, want je kunt je gezien hun inspanningen ook zomaar voorstellen dat een van hen voor die tijd het loodje legt. Ik heb het niet voorspeld hoor, maar het zou mij niet verbazen.

Ate Vegter, 6 november 2020

www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

  1. Ik verwacht in 2021 de tweede reeks in deze serie, met opnieuw 8 wekelijkse afleveringen (incl. cliffhangers). Want inmiddels moet het iedereen wel duidelijk zijn dat dit geen verkiezingen zijn, maar gewoon een hele spannende serie. Het vervolg komt, let maar op 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s