1960 The Trump Show

Op dit moment ligt Biden steeds ruimer aan kop, maar waar nog geen winnaar is, is ook nog geen verliezer. Ze zeggen dat het vandaag beslist wordt, maar dat zeggen ze al een paar dagen. Trump gedraagt zich al helemaal als de slechte verliezer die hij altijd is geweest en Biden wordt steeds presidentiëler. Hoe doet-ie dat toch? Hij krijgt ook steeds meer waardering naarmate hij meer wakker wordt. Nu hij gaat winnen kost me dat wel een etentje, maar het is voor Washington, de Verenigde Staten en de wereld waarschijnlijk wel beter en in ieder geval een stuk rustiger. Heb je over Biden verder nog iets gehoord, behalve dan dat hij gaat winnen? 

Het gaat de hele tijd alleen maar over Trump. Zo slecht doet-ie het. Voor Trump geldt dat hij alleen maar kan winnen, of de verliezingen zijn gestolen. Verlies staat niet in zijn woordenboek. Hij zegt dat ook in de documentaire serie over hem op Netflix, The Trump Show: ‘Winnen is gemakkelijk, verliezen is voor mij heel moeilijk,’ een oprechte bekentenis denk ik. Wat een rust zal dat geven als we straks alleen maar naar een echte president hoeven te luisteren.

Overigens, daar hoor je de republikeinen in Nederland nooit over, dat zo’n verkiezing van een nieuwe president kan uitlopen op een dagenlang spektakel, met een hoge amusementswaarde en zonder duidelijke winnaar, terwijl dat een van de unique selling points van de republiek zou moeten zijn.

Ik ben te zeer gehecht aan ons koningshuis om hier voor de republiek te kiezen, maar we kunnen voor de verkiezingen straks in maart van de Amerikanen wel wat leren: Gooi de stembureaus dagen van tevoren open, is ook goed voor de spreiding van mensen in verband met coronabesmettingen, tel de als eerste per post binnengekomen stemmen pas op het laatst, en als klap op de vuurpijl: hou de verkiezingen ‘s nachts. Je hebt nu gezien dat heel veel mensen zelfs voor verkiezingen in Amerika de hele nacht opblijven dus waarom zouden we dat niet doen voor onze eigen Tweede Kamer? En laat het een nek-aan-nekrace worden tussen Rutte en – ja, en wie eigenlijk? Dat is dan wel weer een beetje jammer. Misschien dat Thiery Baudet wel de rol van Trump op zich wil nemen. Hij is gek genoeg.

Ate Vegter, 7 november 2020

www.atevegter.wordpress.com

1 Comment

  1. Ik begrijp inmiddels dat er serieus over wordt nagedacht om Trump na verlies een eigen tv-station te geven. Want Fox News heeft afgedaan sinds ze daar de uitslagen neutraal doorgeven. Een nieuwe zender met Trump als showmaster en Sean Hannity en die andere opruier als schoothondjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s