1971 Lock me down – start me up

Het is misschien niet allemaal toevallig, maar gisteren was ik even in de Nimo, dat is onze onvolprezen kantoorboekhandel annex pakjesparadijs en daar liep ik Mick Jagger tegen het lijf! Hij stond daar gewoon een lekker potje te swingen tussen de scheurkalenders. Vroeger had je alleen Koot en Bie met hun Bescheurkalender en Peter van Straaten met zijn eindeloze grappen over seks, kantoor en vader en zoon, maar nu lijkt die hele scheurkalender-business wel ontploft.

Ik ga er niet aan beginnen om dat allemaal op te noemen, want je hebt behalve een eindeloze zee aan natuurkalenders een hopeloos opbeurende hoeveelheid moppentappers die je melig aangluren. Het is bijna niet te harden. Gelukkig hoef je er maar een uit te kiezen en ik heb Sinterklaas gevraagd de 365 Licks van The Rolling Stones voor mij mee te nemen uit Spanje. Dat is belachelijk, want hij kan hem hier bij de Nimo zo afrekenen, maar hij sleept kennelijk liever zo’n hele boot vol pakjes mee uit Spanje.

Als je daar goed over nadenkt is dat natuurlijk onzin van de bovenste plank, want wie in Spanje gaat al die Nederlandstalige scheurkalenders drukken? Om het over de serieuze literatuur nog maar niet te hebben zoals het nieuwe, prachtige, onthutsende boek van Marieke Lucas Rijneveld, Mijn lieve gunsteling. Volgens mij worden we belazerd waar we bij staan, dat zie je al wel aan de roetveegpieten die het roet al op hun wangen hebben gesmeerd voordat ze ook maar in één schoorsteen zijn afgedaald, maar goed, ik ben afgedwaald.

The Rolling Stones hebben binnenkort een prachtige tentoonstelling in het Groninger Museum. Donderdag om 17.00 uur is de officiële opening met Mick Jagger, hij was toch in het land, en dat wordt gestreamd, dus je moet even naar groningermuseum.nl, denk ik en volgende week woensdag ga ik er heen samen met Sirach! Let’s go get some satisfaction!

Ate Vegter, 17 november 2020 (Baukje van harte!)

www.atevegter.wordpress.com

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s